Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Misstänkta knivrånare gripna i Halmstad

Polisen i Halmstad har under kvällen jagat tre män i vinterjackor som misstänkts ha knivrånat en kiosk i stadsdelen Vallås. Nu kan de vara gripna. – Tre män i 30-årsåldern som stämmer in på signalementet har gripits i närområdet, säger Peter Adlersson på polisen.

Polisen larmades om knivrånet vid 18.45-tiden på fredagskvällen. Misstanken är att två av de männen tog sig in i butiken och hotade personalen med kniv medan den tredje höll vakt utanför. 

Enligt polisen verkar det inte som att gärningsmännen fick med sig något från stöten. Personalen i den drabbade kiosken följde enligt polisen efter de misstänkta rånarna när de flydde från platsen i riktning mot Snötorps kyrka, men att de efter en stund tappade kontakten med gärningsmännen. 

Flera polispatruller har under kvällen jagat de misstänkta rånarna.  

– Signalementet vi har på dem är att det ska röra som om tre killar som har haft vinterjackor på sig i värmen, berättade polisens presstalesman Peter Adlersson under jakten. 

Kiosken har under kvällen spärrats av för att polisens tekniker ska kunna genomföra en teknisk brottsplatsundersökning. 

Vid 20.50-tiden meddelade Adlersson att tre män hade gripits av polisen. 

– Tre män i 30-årsåldern har gripits misstänkta för det här. De stämmer inte på det signalementet vi hade. I nuläget har jag inte direkta detaljer kring gripandet, men det ska ha skett i närområdet där vi har sökt efter dem, säger Peter Adlersson. 

Enligt Adlersson finns det inget rapporter om att någon i personalen kom till skada i samband med knivrånet.