Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Äntligen! Anette Bengtsson, butikschef, Fredrik Nilsson, driftchef och Josefin Bengtsson, marknadschef, är glada och stolta att få visa upp nya toppmoderna Ica Maxi Flygstaden. Bild: Patrik Ljungman
Äntligen! Anette Bengtsson, butikschef, Fredrik Nilsson, driftchef och Josefin Bengtsson, marknadschef, är glada och stolta att få visa upp nya toppmoderna Ica Maxi Flygstaden. Bild: Patrik Ljungman

Maxi Flygstadens nya fräscha butik är klar

Nu är det klart! Nya uppdaterade Ica Maxi Flygstadens står redo att välkomna kunderna med en fräsch blomavdelning, mer bröd från det egna bageriet, en större delikatessavdelning och en egen sushibar.
– Det känns fantastiskt roligt att vi är färdiga. Vi vill tacka alla kunder för tålamodet under våren, säger Anette Bengtsson, butikschef.

Ombyggnaden av Ica Maxi Flygstadens butik, som har pågått sedan årsskiftet, är nu helt färdig. Resultatet är en toppmodern butik med ett ännu större utbud.

– Vi har lyssnat på våra kunder, många av förbättringarna är resultatet av kundönskemål, berättar Josefin Bengtsson, marknadschef.

En av nyheterna efter ombyggnaden är fri från-avdelningen. En helt ny destination i butiken som samlar glutenfritt, laktosfritt och övrigt sortiment för överkänsliga. Bild: Patrik Ljungman
En av nyheterna efter ombyggnaden är fri från-avdelningen. En helt ny destination i butiken som samlar glutenfritt, laktosfritt och övrigt sortiment för överkänsliga. Bild: Patrik Ljungman

Ett exempel är den nya välkomnande blomavdelningen i entrén med ett större sortiment av både uteväxter, snittblommor och krukväxter, som redan är väldigt uppskattad av kunderna.

– Jag brukar köpa blommor och nu är blomavdelningen det första som möter dig i entrén, det tycker jag om, säger Åsa Nilsson, som passar på att handla i avdelningens snabbkassa.

”Butiken har blivit jättefin efter ombyggnaden”, säger Åsa Nilsson, som passar på att köpa rosor på Maxi Flygstadens nya blomavdelning. Bild: Patrik Ljungman
”Butiken har blivit jättefin efter ombyggnaden”, säger Åsa Nilsson, som passar på att köpa rosor på Maxi Flygstadens nya blomavdelning. Bild: Patrik Ljungman

Nya destinationer i butiken

För att underlätta för kunderna har butiken fått olika destinationer. Under en nybyggd pergola hittar man Maxi Flygstadens eget bageris hyllor, fulla med nybakat bröd, surdegsfrallor och andra godsaker.

– Vi bakar allt från grunden, sju dagar i veckan. Bagarna har varit superkreativa och utökat sortimentet, berättar Anette Bengtsson.

Också delikatessavdelningen har fått större plats och ett utökat sortiment med färdigpackad mat, som är enkel att plocka till sig utan att behöva ta kölapp.

På färskvaruavdelningen har nya energisnåla kylar och 30 procent större yta gjort det möjligt att möta efterfrågan från kunderna.

– Det gör att vi kan satsa ännu mer på olika trender inom mat och till exempel bredda vårt vegetariska sortiment, säger Fredrik Nilsson, driftchef.

En helt ny destination i butiken är fri från-avdelningen. Här hittar man glutenfritt, laktosfritt samt soja- och havrebaserade produkter.

– Det här är ett sortiment som växer och vi ville göra det enkelt för de som är överkänsliga att hitta rätt i butiken, säger Josefin Bengtsson.

Hållbara satsningar

Nu är den invändiga ombyggnaden färdig, men Maxi Flygstaden fortsätter att utveckla butiken. Om några veckor är det nya, dubbelt så stora lagret för online-försäljningen klart och fler nyheter väntar:

– Hållbarhet har varit en viktig del under hela ombyggnaden. Nästa steg blir en satsning på laddplatser för elbilar och en cykeldepå där man kan parkera cykeln under tak, pumpa sina däck och ladda batteriet, berättar Josefin Bengtsson.