Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Blomdestination. Melody Sällström är utbildad florist och en av två som nu kommer sköta ICA Maxi Flygstadens nya blomavdelning – direkt innanför entrén.

Maxi Flygstaden välkomnar med blommor

Från parkeringen, via snurrporten och rakt in i ett färgsprakande hav av blommor. ICA Maxi Flygstadens nya blomavdelning, direkt innanför entrén, påminner mer om en fristående blomsterbutik än en del av en stormarknad. ”Det ska bli väldigt roligt att jobba kreativt med växter igen”, säger den utbildade floristen Melody Sällström.

De Halmstadbor som regelbundet besöker ICA Maxi Flygstaden lär inte ha missat blommornas och växternas nya placering.

– Vi vill göra det smidigare för kunderna att snabbt kunna smita in och köpa en helgbukett utan att behöva gå hela varvet inne i stora butiken. Det känns jättekul att få vara med och starta upp det här tillsammans med Melody, säger Linda Olsson, som nyligen rekryterats från en stor blomsterbutik utanför Halmstad.

Palettblad är på senare år en storsäljare i Halmstad, berättar Linda Olsson.
Palettblad är på senare år en storsäljare i Halmstad, berättar Linda Olsson.

Dubblar utbudet av snittblommor

Melody och Linda kommer ha betydande roller i att få den nya blomavdelningen att kännas mer som en traditionell blomaffär. Här kommer kunderna framöver få hjälp att binda ihop buketter av exempelvis hortensior, ranunkler och anemoner, eller möjlighet att ställa frågor om växtskötsel.

Dubbelt så stort utbud i nya disken för snittblommor.
Dubbelt så stort utbud i nya disken för snittblommor.

– Vi näst intill dubblar utbudet av snittblommor, både när det gäller sorter och antalet storlekar på färdigpackade buntar. Utanför entrén kommer vi att ha en större säsongsmarknad än tidigare, med massor av vår- och sommarblommor. Det här blir jätteroligt, jag har längtat efter att få plocka fram de här kunskaperna igen, säger Melody, driftledaren för ICA Maxi Flygstadens blomavdelning som har en bakgrund inom trädgårdshandeln.

Smidigt med snabbkassa

För att göra blomköpen ännu smidigare erbjuds betalning via en obemannad snabbkassa – men man kan lika gärna lägga ett par monsteror eller palettblad i kundvagnen, ta det stora varvet i butiken och betala i vanliga kassan.

– Det ska gå snabbt att handla, men om du behöver hjälp så ska personal som Melody och Linda vara lättillgängliga, något vi satsar otroligt mycket på framöver, förklarar butikschefen Anette Bengtsson och betonar att ICA Maxi Flygstaden vill erbjuda ”allt under samma tak”.

LÄNK: Läs mer om skapandet av nya ICA Maxi Flygstaden

– Om du är på väg till ett kalas ska du kunna komma in här och både få hjälp att sätta ihop en fin bukett och kunna köpa med dig en nygjord tårta från vårt eget bageri.

”Brinner för blommor”

Gula blommor tar över i vår.
Gula blommor tar över i vår.

Att inspirera Halmstadborna med ett grönskande välkomnande är alltså en viktig del i vårens stora ombyggnad av butiken. Och Melody och Linda är minst sagt peppade.

– Jag brinner för det här, det är blommor jag vill jobba med så det är jättekul att få chansen att göra det fullt ut, säger Linda och Melody håller med.

– Dessutom passar det ju bra att vi drar igång nu när vi går in i våren, en favorittid på året för oss växtmänniskor.