Matilda Olsson.

Matilda Olsson gav Halmia första segern

Den nya anfallsduon är fortfarande mållös. Då ordnade en mittfältare årets första Halmiaseger. – Skönt med en vinst. Nu är vi med på banan igen, säger Matilda Olsson.

|

Division 1 södra Götaland

Halmia 1

Lörby 0

Matilda Olsson, 16, började till och med hemmapremiären mot Anders Linderoth-tränade Lörby som högerback, men flyttades upp som högerytter efter Halmias tredje mållösa halvlek i rad (i premiären blev det ju 0–2 borta mot Asarum).

Rockaden betalade sig efter knappa timmen, då den företagsamma flicklandslagsspelaren sprintade igenom och slog in segermålet.

– Jag tar bollen, utmanar och spelar in den stolpe-in, konstaterar hon.

Lörby hade haft ett ribbskott i första halvlek och träffade överliggaren igen med en frispark när gästerna tryckte på efter Halmias 1–0-mål.

Men mot slutet tog Halmia tillbaka initiativet och både Olsson och Selma Berggren brände bra lägen att göra 2–0. Alva Hed hade till och med en boll inne, men ”målet” dömdes bort för offside.

– Jag tycker att vi gör en bra prestation. Eftersom vi förlorade förra veckan så känns det skönt med en vinst. Nu är vi med på banan igen, säger Matilda Olsson.

Den nya anfallsduon Isabelle Axeldal och Vilma Rydell – som har ersatt fjolårets måldrottningar Frida Jingblad och Ebba Hed – är dock fortfarande mållös.

– Men det är jäkligt nära i dag både för Vilma och ”Bella” – det är bara decimetrar från att någon av dem gör mål. Jag tror inte att vi ska stirra oss blinda på det där, utan det viktigaste är att vi gör mål, menar tränaren Jan Wärn.