
Ostscones på graham och dinkel (12 st)
Ingredienser:
260 g (4 dl) grahamsmjöl
300 g (5 dl) siktat dinkelmjöl
1 msk bakpulver
1 tsk flingsalt
5 dl filmjölk
50 g smält smör
Ca 50 g valfri riven ost
Lite neutral olja till formen
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader över- och undervärme.
2. Rör ihop de båda mjölsorterna med bakpulver och flingsalt. Blanda i filmjölk och smält smör och rör snabbt ihop en klibbig deg.
3. Ta fram en muffinsplåt (eller stora stabila muffinsformar på en ugnsplåt). Smörj muffinsplåten med lite neutral olja.
4. Dela degen i 12 stycken lika stora delar och placera ut i formen. Strö över riven ost.
5. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

Maries granola
Ingredienser:
6 dl havregryn
2 dl hackade valnötter
2 dl hackade hasselnötter
1 dl torkade aprikoser i småbitar
0,5 tsk kanel
0,5 dl vatten
0,5 dl solrosolja
0,75 dl flytande honung
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader över- och undervärme.
2. Rör ihop havregryn, nötter, aprikoser och kanel i en bunke. Värm upp vatten, honung och olja i en kastrull. Häll det i bunken och rör runt så allt blandas väl.
3. Bre ut hela blandningen på en bakplåtsklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter. Rör om efter halva tiden.
4. Låt granolan svalna och förvara den sedan i en lufttät burk (jag har min i en glasburk).

Chiapudding på färska bär (1 portion)
Ingredienser:
1,5 msk chiafrön
1 dl havredryck/mandeldryck/mjölk
1 dl mosade färska bär
Gör så här:
1. Kväll: Mosa bären (jag använde blåbär och jordgubbar). Tillsätt chiafrön och den dryck du vill ha i en burk med tätslutande lock. Sätt på locket och skaka om. Ställ in i kylskåp över natten. (Chiafröna sväller vid kontakt med vätska vilket gör att det blir en annan konsistens efter natten).
2. Morgon: Ta ut och njut av din chiapudding till frukost!