Superbollar (14-16 st)

Ingredienser:
2 dl havregryn
1 dl valnötter
50 g mörk choklad, minst 70 % kakao
1 dl russin
0,5 dl jordnötssmör, utan tillsatt socker och salt
1 msk chiafrön
Riven kokos
Gör så här:
1. Mixa havregryn och valnötter till ett smul.
2. Riv chokladen (eller använd chokladknappar) och mixa ihop med smulet.
3. Tillsätt russin, jordnötssmör, chiafrön och mixa ytterligare.
4. Arbeta det sista med händerna och forma till små bollar. Rulla dem i riven kokos. Förvara i kylskåp.
Frukt- och nötbröd (1 bröd)

Ingredienser:
3 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl torkade aprikoser
1 dl russin
0,5 mosad banan
1,5 dl valfria nötter (t ex valnötter, hasselnötter, mandel)
2 tsk bikarbonat
5,5 dl filmjölk
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader över- och undervärme. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper. (Skrynkla ihop pappret först så är det lättare att forma det).
2. Finhacka nötterna och dela aprikoserna i småbitar.
3. Tillsätt alla ingredienser, i den ordning de står, i en stor bunke och rör om ordentligt så att allt blandas väl.
4. Häll smeten i brödformen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 80 minuter.
5. Låt svalna innan du skär i brödet, annars går det lätt sönder.
Socker- och glutenfria banan- och hallonmuffins (12 st)

Ingredienser:
100 g smör
4 ägg
2 bananer
3 dl havremjöl
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
0,5 dl havredryck
12 st stora färska hallon
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Ta fram en muffinsplåt eller ställ ut muffinsformar på en plåt. (Det bästa är att sätta muffinsformar i en muffinsplåt, då håller de formen bäst).
2. Smält smöret och vispa ihop det med ägg och mosad banan. Tillsätt havremjöl, vaniljpulver, bakpulver, havredryck och rör ihop en klumpfri smet.
3. Spritsa eller klicka ner smeten i 12 stycken formar, jämnt fördelat. Lägg 1 hallon i varje muffins.
4. Grädda mitt i ugnen i 12-15 min.