
Chokladtårta med dadlar (10 portioner)
Ingredienser:
Kaka:
4 ägg
120 g färska urkärnade dadlar
0,5 dl kallt vatten
0,5 dl kokosmjöl
0,5 dl kakao
1 dl potatismjöl
1,5 tsk bakpulver
Topping:
1,5-2 dl vispgrädde
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme.
2. Vispa äggen fluffigt.
3. Mixa dadlar ihop med vatten med en stavmixer.
4. Rör ihop dadelsmeten med de torra ingredienserna. Vänd försiktigt ner de vispade äggen.
5. Häll smeten i en ugnsform med cirka 20 centimeter i diameter. Jag valde en hjärtformad silikonform, vilket gör att tårtan inte fastnar. Om du i stället använder en springform så bör du klä den med bakplåtspapper innan du häller i smeten.
6. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Känn med sticka, den ska vara torr. Låt svalna helt.
7. Toppa tårtan med vispad grädde och eventuellt pudra över lite kakao.

Energirutor (30 st)
Ingredienser:
5 dl havregryn
0,5 dl valnötter
0,5 dl hasselnötter
1 dl riven kokos
1 dl jordnötssmör
2 mosade bananer
100 g mörk choklad, minst 70% kakao
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 130 grader över- och undervärme. Klä en ugnsform, cirka 20 x 25 centimeter med bakplåtspapper.
2. Mixa havregryn, valnötter och hasselnötter till ett fint mjöl. Blanda ner resterande ingredienserna (utom chokladen). Rör ihop till en smet och tryck ut i formen.
3. Grädda mitt i ugnen i cirka 35 minuter. Låt svalna helt.
4. Smält den mörka chokladen över vattenbad eller på låg effekt i mikron och bre ut över kakan.
5. Ställ in i kylskåp och låt svalna. Skär sedan i rutor, cirka 2 x 2 centimeter.

Mjuk banan- och chokladkaka (6-8 portioner)
Ingredienser:
100 g rumstempererat smör
1 mosad banan
1 dl havregryn
1 ägg
50 g mörk choklad, minst 70% kakao
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme. Ta fram en liten pajform, cirka 18 centimeter i diameter.
2. Mosa smör och banan. Tillsätt havregryn och ägg. Riv ner den mörka chokladen och blanda ihop allting väl.
3. Häll över i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna och njut!