Pinocchiobakelse (12 st)

Ingredienser:
Botten:
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
7 äggulor
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
Maräng:
7 äggvitor
3,5 dl strösocker
2 tsk maizena
Rabarber- och fläderkompott:
200 g färska rabarber
1 dl koncentrerad flädersaft
0,5 dl vatten
1 dl strösocker
3 msk maizena
Fyllning & dekor:
3 dl vispgrädde
Kokosflakes
Finhackade hasselnötter
Gör så här:
1. Rabarber- och fläderkompott: Mixa alla ingredienser, utom maizena, med en stavmixer. Häll över i en tjockbottnad kastrull och rör i maizena. Koka sedan upp under omrörning. Ta från plattan, häll i kall skål och låt svalna helt.
2. Botten: Sätt ugnen på 150 grader över- och undervärme. Klä en stor ugnsplåt med bakplåtspapper (cirka 35 x 40 centimeter). Vispa ihop smör och strösocker. Tillsätt en äggula i taget och fortsätt vispa. Sikta ner vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Häll sist i mjölken och rör ihop till en slät smet. Bre ut smeten över bakplåtspappret och låt stå.
3. Maräng: Vispa upp äggvitorna till ett fast fluff. Tillsätt strösockret, lite i taget, under konstant vispning. Vispa ytterligare 3-4 minuter. Rör i maizena på slutet. Bre ut marängsmeten över kakbotten.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40-45 minuter. Låt svalna helt.
5. Montering: Skär ut kakan i 24 lika stora bitar. Vispa grädden till ett fast fluff. Klicka ut lite rabarberkompott i mitten på 12 av bitarna. Spritsa eller klicka ut vispgrädde runt om. Lägg på resterande 12 bitar. Återigen, rabarberkompott i mitten och vispgrädde runt om. Dekorera också med lite kokosflakes och finhackade hasselnötter.
Somrig rulltårta (12 bitar)

Ingredienser:
Botten:
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
Fyllning:
250 g frysta jordgubbar
Skal + saft från 1 lime
1,5 dl strösocker
2,5 msk potatismjöl
Gör så här:
1. Fyllning: Tina jordgubbarna, dela dem i mindre bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt lime, strösocker och potatismjöl. Låt sjuda upp under omrörning tills den tjocknar. Ta från värmen och mixa krämen slät med en stavmixer. Häll över i en kall skål och låt svalna.
2. Kaka: Sätt ugnen på 250 grader över- och undervärme. Klä en långpanna (cirka 30 x 40 centimeter) med bakplåtspapper.
3. Vispa ägg och socker luftigt. Sikta ner vetemjöl och bakpulver. Tillsätt mjölk och rör ihop till en slät smet. Bre ut smeten jämnt över plåten.
4. Grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter. Ta ut och låt svalna lite.
5. Vänd upp kakan på ett nytt sockrat bakplåtspapper och dra bort det gamla.
6. Bre ut fyllningen och rulla ihop på långsidan.
7. Låt stå i kylskåp en stund innan du skär i bitar. Garnera med färska bär och eventuellt lite vispad grädde.
Rabarbercheesecake i glas (6 portioner)

Du behöver:
200 g rabarber
0,5 dl strösocker
6 st digestivekex
1 dl vispgrädde
75 g färskost
1 dl florsocker
Några vita chokladknappar
Gör så här:
1. Skölj, ansa och dela rabarbern i småbitar. Lägg i en burk med tätslutande lock. Strö över socker, sätt på locket, skaka om och låt stå i kylskåp och marinera i 1 dygn.
2. Vispa upp grädde, färskost och florsocker till ett lätt fluff.
3. Smula sönder digestivekexen.
4. Fördela digestivekex, gräddfluff och marinerade rabarber i 6 stycken glas. Toppa med några vita chokladknappar.