Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Halmiaglädje. Tremålsskytten Robin Thomasson (till vänster) firar med de övriga målgörarna Liridon Selmani (nummer 8) och Sebastian Crona.

Målexplosion ger Halmia nytt hopp

Plötsligt kom alla målen på en och samma gång. Efter osannolika 6–1 (4–0) mot Husqvarna lever Halmias hopp om fortsatt division 1-spel. – Vinner vi våra matcher så finns chansen. Men vi måste göra vårt, säger hattrickskytten Robin Thomasson.

Division 1 södra

Halmia 6

Husqvarna 1

Det var killarna från Hylte kommun som fixade målfesten.

Anfallaren Liridon Selmani, med Hyltebruks IF som moderklubb, gjorde 1–0 och 2–0. Sedan satte Unnarydsfostrade yttern Thomasson – som har varit bänkad på sistone men var tillbaka i startelvan i stället för axelskadade Niclas Taube – 3–0, 4–0 och 5–1.

Halmia ligger fortfarande kvar under nedflyttningsstrecket. Men efter två segrar på tre matcher pekar formkurvan uppåt.

– Om inte vi tror på oss så är det ingen som gör det. Vi har gjort en bra träningsvecka och vi har ju självförtroende, vi vet vad vi kan. Vi spelade ut Landskrona på bortaplan (1–3), men det har bara inte stämt hela tiden, säger Selmani.

Inte ens två sena återbud från backarna Egzon Maholli och Johan Mangfors (febersjuka) kunde störa halmianerna denna lördag.

Tabellsjuan Husqvarna var ändå nära att chockstarta med en stolp- och en ribbträff under de fyra första minuterna – men sedan var det Halmias match.

Innermittfältstriangeln Ervin Ribic, Sebastian Crona och Max Eggertsson gjorde ett jättejobb som bollvinnare och spelmotorer, och passningsspelet var snabbt och precist. Nu kom dessutom den målmässiga utdelningen.

Det krävdes dock en hörna för att spräcka nollan. Per Gulda slog den i 20:e minuten och Selmani nickade in 1–0.

– Det hjälper att få första målet. Du kan bygga på självförtroendet och spela ut, säger Robin Thomasson.

Det gjorde Halmia med besked. Selmani rann igenom på Kushtrim Mahollis utsökta djupledsboll och satte 2–0 i 31:a minuten.

Thomasson tryckte in 3–0 (34) och 4–0 (39). I den senare situationen blev Husqvarnas målvakt Joakim Jans knäskadad och fick bäras ut på bår.

Smålänningarnas Andreas Tegström reducerade till 1–4 i 61:a minuten, men Thomasson replikerade direkt med 5–1 (62) varpå Sebastian Crona slog in 6–1 (75).

Problemet för Halmia är att målen kommer i klump. I somras blev det 8–0 mot jumbon Lund, vilket betyder att laget har gjort 14 av sina 36 mål i två matcher.

– Där ser man så mycket självförtroende gör. När det väl lossnar så får du ännu mer självförtroende i spelet och skapar ännu mer chanser, påpekar tränaren Peter Lindau.

Halmia har kvar att möta Lund (borta), Oskarshamn (hemma) och Oddevold (borta).