Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Linnea Henriksson följer med Gyllene Tider på sommarens turné.

Linnea drar på turné med Gyllene Tider

Premiär på Marknadsplatsen hemma i Halmstad den 5 juli, avslutning på Sundbyholms slott i Eskilstuna den 10 augusti och däremellan ytterligare 16 stopp, bland annat först ut på nya Tele2 arena i Stockholm. I dag släpptes Gyllene Tiders sommarturné, ”Dags att tänka på refrängen”, där Linnea Henriksson dessutom blir gästartist.

– Det ska bli helt underbart att spela i Halmstad igen. Det är vår hemmaplan och vi har vår historia här. Allt från den gamla replokalen i Harplinge via giggen på Figaro-salen 1978 och Folkparken 1981 till de tre stora Örjans Vall-spelningarna 2004 där vi hade tre av de bästa kvällarna i våra liv. Så nu hoppas vi på att få nya favoriter, säger Per Gessle från inspelningarna av den nya plattan ”Dags att tänka på refrängen” nere i Christoffer Lundquists studio i Skåne tillsammans med Mats ”MP” Persson, Anders Herrlin, Göran Fritzon och Micke Syd Andersson.
Än mer Halmstadanknytning blir det alltså när Linnea Henriksson – som i helgen utsågs till Årets artist på P3-guldgalan – åker med.
Gyllene Tider kommer, förutom den nya plattan, även att släppa samlingsplattan "Soldans på din grammofon" i samband med turnén.
– Men det är supersvårt och otroligt viktigt att inte bara bygga bandet på nostalgi utan också att vi lyckas leverera nya hits till en ny publik hela tiden, påpekar Per.
– Så en kul detalj är ändå att vi faktiskt inför varje turné sedan 90-talet har fått nya, stora hits. Som "Kung av sand”, ”Juni, juli, augusti”, "Det är över nu”, ”En sten vid en sjö i en skog” och ”Tuffa tider” som numera är gyllene klassiker, men som faktiskt har kommit till efter att bandet lade av 1985.
På måndag, den 28 januari, släpps biljetterna till turnén.

Läs mer i onsdagens tidning.