Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Peter Lindau.

Lindau: Sämsta så länge jag varit här

Halmias herrar fick en blytung start på division 1-säsongen. Efter 1–2 i Kristianstad säger tränaren Peter Lindau: – Spelmässigt känns det som vår sämsta match så länge jag har varit i klubben.

Division 1 södra

Kristianstad 2

Halmia 1


Peter Lindau startade sin åttonde säsong på Halmias bänk, men fick se sina mannar ha ytterst svårt att få i gång sitt sedvanliga bolltrillande.

Kristianstad, tia i fjol, låg tätt på halmianerna och krympte ytorna effektivt. Lägg därtill hyperfarliga löpbollar i djupled och du har skåningarnas segerrecept.

– Spelar vi inte bra så blir det mer en kampmatch. Vi behöver spela mycket bättre för att match motståndarna, konstaterar Lindau och fortsätter:

– Vi har varit bortskämda i många år med att vi vinner mittfältet och kan föra matcherna. I dag vann Kristianstad det och Albert Ejupi, den store, var riktigt duktig. Då är det väldigt svårt att vinna en sådan här match.

Sebastian Crona, en av Halmias tre mittfältare, var lika bedrövad som sin tränare.

– Det var jävligt dåliga förutsättningar med hård blåst i första halvlek och det känns som att de hade läst oss lite, säger han.

– Vi försöker, men vi får inget bolltempo och det är dåligt tekniskt från oss allihop. De vinner närkamperna och då är det svårt för oss när vi inte får i gång vårt spel. Då blir vi lätt uppätna och det är det som händer i dag.

Halmia fick dessutom en mardrömsstart då Kristianstad gjorde mål på matchens första målchans. Spjutspetsen Andreas Grahm, som hela tiden låg och fiskade på gränsen till offside, rann igenom på en djupledsboll och slog in 1–0 redan i femte minuten.

Ett av få lyckade Halmiaanfall före paus gav en hörna som ledde till 1–1. Bollen hamnade hos yttern Vigan Ademi, som från en position till höger utanför straffområdet snyggt hängde in kvitteringen i krysset i 18:e minuten.

Men det var Kristianstad som fortsatte att skapa de hetaste chanserna. Jonas Käck i Halmiamålet gjorde en jätteräddning på Nahom Girmais närskott efter hörna, och i början av andra halvlek löpte Grahm igenom och rundade Käck men träffade stolpens utsida.

Det var emellertid bara tillfällig respit för Halmia. I 62:a minuten kutade Joel Nilsson igenom från halva planen efter ny snabb, djupledspassning och slog in 2–1 till hemmalaget.

– Vi ger bort det målet. Vi är inte tillräckligt resoluta, säger Sebastian Crona.

Peter Lindau replikerade med att byta in nyförvärven Max Eggertsson och Karl Neale och gå ner på trebackslinje. Det gav lite bättre tryck framåt och en del flipperbollar i Kristianstads straffområde. Men närmare än ett jätteläge för Niclas Taube – som sköt utanför på Cronas instick – och en nick tätt över av Eggertsson på tilläggstid kom Halmia inte.

I hemmapremiären på lördag kommer Norrby till Örjans vall.

Fler lokala sportnyheter hittar du här