Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Peter Lindau.

Lindau kräver bättre fart efter ny förlust

En man mer på planen i 75 minuter. Ändå åkte Halmias herrar på andra raka förlusten i söderettan, 1–2 (1–1) borta mot Qviding. – Vi måste ha ett mycket högre tempo, säger tränaren Peter Lindau.

Division 1 södra

Qviding 2

Halmia 1

Halmia hade ett jätteläge att ta årets första seger på Valhalla IP:s konstgräs på söndagen.

Knappt en kvart var spelad då Qvidings högerback Allan Mohideen kapade Halmias Robin Thomasson styggt på mittplan och fick syna det röda kortet.

Men Halmia lyckades inte utnyttja det numerära överläget. Thomasson spelade in från höger och Niclas Taube slog in 1–0 för Halmia i 23:e minuten – men mer blev det inte, trots ett kraftigt spelövertag.

Halmia saknade både fart, rörelse och djup i offensiven. Qviding försvarade sig med åtta utespelare och gjorde det framgångsrikt.

– Det är inte lätt att komma igenom när man möter en sådan mur. Vi måste ha ett mycket högre tempo så de inte har två man på rätt ställe hela tiden. På mitten får vi ha bollen utan press för att de backar hem – då måste det gå snabbt från kant till kant till kant, så att vi kommer runt, får in bollar och kan fylla på, konstaterar Peter Lindau.

Halmia vaskade ändå fram en handfull hyfsade lägen i andra halvlek, men Kamal Mustafs hörna träffade ribban och Mustafas, Erik Fermans och Per Guldas avslut gick utanför.

Qvidings kontringar var desto farligare. Hemmalaget hade dessutom planens profil i snabbe och företagsamme anfallaren Jesper Jörnvik. Han spelade ensam på topp efter utvisningen – men åstadkom mer på egen hand än vad Halmias tremannakedja (där Ervin Ribic ersatte ljumskskadade Wilhem Ingves) gjorde tillsammans.

Jörnvik kvitterade till 1–1 fem minuter före pausen då han nådde före Halmiakaptenen Johan Mangfors på Joakim Halls låga vänsterinlägg.

I 89:e minuten rann han själv igenom till höger och slog in avgörande 2–1.

– Han kommer man-mot-man mot mig och jag är lite rädd för att gå in och ta honom på kropp så att de ska få en straff. Men visst, det ska vi göra bättre. Det är lite för passivt, säger Mangfors.

Strax innan hade Jonas Käck i Halmias mål tvingats till en svettig enhandsräddning när Jörnvik spelade fri Agon Beqiri. Kort därefter sköt Rickard Hansson i ribbans undersida.

– Försvarsmässigt har vi en bit att gå, medger Lindau och fortsätter:

– Vi har sett långsamma ut i alla tre matcherna. Trots att vi är fler hemma än vad de är, så uppstår det situationer på ren löptävling. Vi måste stoppa bollen tidigare.