Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

LFK-talang på väg till HBK

Anton Tideman ser ut att vara förlorad för Laholms FK. Halmstads BK rycker i den talangfulle 19-åringen och har fått ett U-kontrakt att ta ställning till. – Det är inte klart ännu men jag tror att Anton vill ta chansen, säger LFK-tränaren Andreas Thedeby.

Laholms FK var höstens lag i division 3 sydvästra Götaland då gänget åkte hiss uppåt i tabellen. Efter åtta omgångar låg laget på nedflyttningsplats men på sluttampen var man med och slogs om kvalplats till tvåan.

Nu har arbetet med truppen till nästa säsong börjat för tränarduon Andreas Thedeby och Mats Gustavsson.

– Man tror ju att det ska vara lugnt efter säsongen men det är mycket jobb, säger Andreas Thedeby och skrattar.

LFK-tränaren berättar att kontraktdiskussioner är i full gång och indikerar att ingen förutom David Eriksson (flyttar till Stockholm) och eventuellt Anton Tideman (HBK U) aviserat att de lämnar klubben.

Robert Nordström i HBK bekräftar att Tideman fått ett kontraktsförslag.

– Han är en duktig vänsterspelare med höga ambitioner som vi följt i två år.

Till nästa säsong blir det stora förändringar i LFK. Thedeby/Gustavsson har bestämt att skrota B-laget och istället tar U-laget platsen i den högsta reservserien. Det innebär att A-truppen kommer att bantas till 18 utespelare och 2 målvakter (i år 24+3).

– Vi vill spetsa konkurrensen i truppen och få bättre fart på träningarna, säger Thedeby och berättar att han vill ha kvar stommen i truppen men vissa spelare kommer att få träna och spela sig en plats.

– Det finns ett antal platser öppna och det har vi informerat spelarna om.

Dessutom fortsätter man på inslagen väg och värnar om att söka spelare lokalt. Målvakten Peter Björnsson, Våxtorp, yttermittfältaren Joel Åkesson, Knäred och mittbacken Kristian Åkesson, Lilla Tjärby, har på sistone varit med och tränat.

– Kristian var ju lagkapten när LFK var i tvåan och vi vill gärna se på honom igen, säger Thedeby och berättar att målsättningen för 2011 är att överträffa årets tabellplacering.