Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Kevin Amuneke firar ett mål i Landskronas dress 2004.

Landslagsanfallare förstärker Halmia

Kevin Amuneke, 28, med A-landskamper för Nigeria, 20 mål i allsvenskan och spel i den portugisiska ligan – där har ni Halmias ersättare för Sonny Karlsson.

– Han ringde och berättade att han hade flyttat och bosatt sig i Kvibille, av alla ställen, och undrade om han fick träna med oss. Så det var ju bara att tacka och ta emot, skrattar tränaren Peter Lindau.

Det är en mycket välmeriterad spelare som nu vässar Halmias anfall med 63 allsvenska matcher, 44 i den portugisiska förstadivisionen samt två A-landskamper för Nigeria.

Efter spel i Sporting Braga kom Kevin 2004 till allsvenska Landskrona Bois. Två år senare var nigerianen tillbaka i Portugal, nu i Vitoria Setubal och efter det har det blivit spel i såväl Bulgarien som Rumänien och Portugal och däremellan ännu en allsvensk sejour, nu med IFK Norrköping.

Men 2011 var Amuneke tillbaka i svensk fotboll, nu i Öster, där det blev två säsonger.
Skadeproblem har gjort att det på senare år har blivit sparsamt med speltid och efter blott fyra inhopp för Trelleborgs FF i fjol bar det av till portugisiska Tandela och senast, Sloboda Uzice i den serbiska högstaligan.

– Men det märks att det är en klass-spelare med kvickhet, bra teknik och en vass vänsterfot. Så kan han nu hitta tryggheten i tillvaron igen ska han kunna hitta tillbaka till sin nivå, tror Peter.

Som även hoppas på Motalas 29-årige målspruta Ibrahim Alushaj – tvåa i söderettans skytteliga i fjol med 22 mål på 21 matcher och nu i träning med Halmia.

– Kan vi få honom också blir det ett riktigt vasst anfallspar.