Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Landgren inte längre ett namn i HBK:s planer

Halmstads BK räknar bort Andreas Landgren. - Klubben krävde besked senast nu i helgen och när signalerna tydde på att HBK inte var förstaalternativet väljer man nu att gå vidare.

– Jag har haft täta kontakter med Andreas, men eftersom beskedet har dröjt har vi naturligtvis parallellt arbetat på andra namn och lösningar.

– Och det är det arbetet som vi nu i stället intensifierar, påpekar tränaren Jens Gustafsson.

Det var i mars i fjol som Landgren kom till HBK som lån från norska Fredrikstad. Han kom framför allt under slutskedet av säsongen att bli en nyckelspelare på det centrala mittfältet och därför var han länge prio 1 som förstärkning inför 2014.

Men samtidigt kom fler klubbar in i bilden och allt talar nu för att Landgren återvänder till Helsingborg – den klubb han tillhörde fram till 2009 när han blev proffs i italienska Udinese.

För HBK:s del går jakten på centrala mittfältare nu vidare. Dels inom landet, men framför allt i Skandinavien och, kan HP-sporten avslöja , även utanför Norden.

– Vi har hittat en del intressanta namn där, ja, medger Jens.

Efter att Peter Nyström lämnade HBK för Oddevold har klubben också börjat se sig om efter en ersättare i försvarslinjen.

– Vi håller på att bygga upp HBK:s status i svensk fotboll igen som en talangutvecklande klubb. Men utan att göra avkall på grundkonceptet, att bygga laget på egna talanger och spelare från närområdet, behöver vi också få in kvalitet utifrån för att förbättra vår befintliga trupp, förklarar Jens Gustafsson.

– Då pratar vi spetskvalitet och därför får det ta den tid som krävs för att hitta dom rätta spelarna.