Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

La Liga-klubbar följer Magyar

Kennedy Bakircioglü finns redan där och Markus Rosenberg gjorde succé i fjol, utlånad från Werder Bremen. Nu kan HP-sporten avslöja att den spanska La Liga-klubben Racing de Santander har fått upp ögonen för HBK:s mittback Richard Magyar. Liksom serie A-klubben Chievo.

– Jag vet att det finns intresse, men inte vilka klubbar. Man vill ju alltid spela på så hög nivå som möjligt och det är ju både jättekul och smickrande när klubbar på den nivån visar intresse, säger Richard som har kontrakt med HBK till och med 2012.

Intresset bekräftas också av Magyars agent, Kirko Blasevic, med basen i Spanien.

– Det handlar om tre, fyra spanska klubbar och några italienska. Men det är Racing de Santander och Chievo Verona som har visat störst intresse så här långt och de räknar med att inom två veckor komma till Sverige och studera Richard på plats, säger Blasevic som, enligt uppgift, ska kunna nio språk.

Efter att tidigare inte haft något skrivet avtal med någon agent är det nu Blasevic som ansvarar för den 20-årige mittbacken.

– Det var han som tog kontakt med mig efter att ha sett mig spela några gånger, förklarar Richard.

– En ung mittback med stor utvecklingspotential som spelar i U21-landslaget – det är den typen av spelare som klubbarna söker, påpekar Blasevic.

Men ännu så länge handlar det inte om några konkreta bud.

– Jag trivs i HBK och utgår ännu så länge från att vara kvar nästa år, även om det skulle bli så illa som superettan. Men visst skulle det vara kul med Spanien eller Italien... medger Richard.