Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Kvinna försvunnen i Hyltebruk – stor sökinsats

Polisen har inlett en särskild händelse med anledning av försvinnandet. Polishelikopter, vanliga patruller och hundpatruller från hela region Väst deltar i insatsen. På måndagsmorgonen har även Försvarsmakten kopplats in.

Den nu försvunna kvinnan är i 60-årsåldern och hemmahörande i Hyltebruk. 

– Hon försvann från sitt hem vid 21-tiden på lördagen. Hennes man var ute och letade efter henne hela natten, utan resultat. Han larmar oss om försvinnandet vid klockan 11 på söndagsmorgonen, säger Staffan Sellberg, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

 

Insatsen utökades - särskild händelse

Polisen ägnade hela söndagen åt att hämta in fakta. Framåt eftermiddagen beslutade man om att växla upp insatsen.

– Vi har inlett en särskild händelse som vi kommer att fortsätta med hela kvällen och hela natten. Vi har egna resurser i form av helikopter, vanliga patruller och hundpatruller, berättar Sellberg.

Det är ett stort antal hundpatruller som kallats in. 

– Vi har inventerat samtliga hundpatruller i hela region Väst, den innefattar både Halland och Västra Götaland. Sen har vi larmat in hundar från hela regionen, förtydligar vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

På måndagsmorgonen kopplades militären in för att hjälpa till i sökandet, enligt uppgifter till SR P4 Halland.

I nuläget har polisen ingen anledning att misstänka att den försvunna kvinnan utsatts för brott. Vad som händer inom det närmaste dygnet kan förändra läget.

– Just nu har vi inte inlett någon förundersökning om brott, avslutar Staffan Sellberg, vakthavande befäl.