Kulturnatten ett värmeljus i mörkret

Det var som vanligt allt extra på Kulturnatten.… Allt från en hårt jobbande Magnus Carlsson till en countrytrio från Frälsningsarmén.

ANNONS
|

Kvällen började dock inte helt lysande. Många var irriterade över att det inte fanns någon folder i år, så att de blev tvungna att navigera mellan scenerna med sina smartphones.

Dessutom regnade det vid 19-tiden, men sedan blev det en riktigt skön kväll. De flesta såg också nöjda ut där de flanerade runt, bland sminkade skådespelare och musiker med instrumentfodral som hastade från en scen till en annan.

HP:s utsända inledde med en meditativ konsert på bibliotek med Jonas Christoph och Klas Assarsson, och såg senare såväl tangodans som unga graffitimålare vid Nissans strand.

En av kvällens största överraskningar var Calling You, en countrytrio med cowboyhattar som visade sig tillhöra Frälsningsarmén. En annan var sångläraren Anna Marmviks elever som fick prova på att stå på scenen för första gången i sitt liv, i den gigantiska salen i Immanuelskyrkan.

ANNONS

När vi skulle ta oss över Gamletullsbron fick vi kryssa mellan vitsminkade och utklädda aktörer från Dramalogen och gruppen Moria. De ropade, slog takten med pinnar och viftade med flaggor, under en stor del av kvällen.

I Norre katts park var det full fart bland stånd och tält vid Pridescenen, och på stora scenen dök så kvällens största stjärna upp: Magnus Carlsson.

Han sjöng till förinspelad musik, låtar som kändes igen från melodifestivaler genom åren. Det var en högenergisk artist med spring i benen, eller snarare hela kroppen.

(Läs mer och se fler bilder på hallandsposten.se i morgon söndag och i måndagens tidning).

ANNONS