Malou Prytz firar med mjölk på efterfesten. Nu laddar den unga sångerskan från småländska Ryd för final.
Malou Prytz firar med mjölk på efterfesten. Nu laddar den unga sångerskan från småländska Ryd för final.

Vinnarna firade segern med skumpa – och mjölk

Malou Prytz skrällde ordentligt och knep en finalplats i Melodifestivalen – mitt framför ögonen på mer erfarna konkurrenter. Men på efterfesten får 15-åringen hålla sig borta från den sedvanliga champagnen – och firar i stället med mjölk.

ANNONS
|

Det gick inte att ta miste på segerglädjen hos Malou Prytz, som hittills är Melodifestivalens mesta underdog. Från ingenstans kom 15-åringen – och tog sig hela vägen till final.

- Det är jättekul. Nu blir det bara att repa och finslipa numret till finalen, säger hon.

På efterfesten hyllades hon av familj och vänner, som gått man ur huse för att stötta den unga talangen.

ANNONS

- Det var oväntat men samtidigt inte förvånande. Hon brukar alltid ge allt när det väl gäller. Hon har vunnit i talangtävlingar men detta slår ju allt, säger mamma Camilla Prytz.

"Inte hoppas för hårt"

Bettingbolagen och publikundersökningen hade efter fredagens genrep kommit med samstämmiga uppgifter: Hanna Ferm och Liamoo var så gott som klara för final. Men de två tidigare "Idol"-deltagarna berättar att de inte har vågat ta ut något i förskott.

- Vi tänkte inte hoppas för hårt på det, för man vet aldrig. Se på Malou. Det handlar om här och nu och man får tre minuter på sig att göra ett intryck, säger Liamoo.

Hanna fyller i:

- Det är därför vi har hållit oss från att läsa artiklar eftersom vi inte ville veta vad folk hade för förväntningar.

ANNONS

TT: Hur ska ni fira nu?

- Massa kärlek, vi ska gå och krama om dem som har hjälpt oss med det här. Vårt team och alla andra, säger Liamoo.

Tävla i Tel Aviv

Duon satsar nu på att få till ett ännu bättre nummer i finalen i Friends arena. Och de gör ingen hemlighet av att de satsar på att få tävla i Tel Aviv.

- Hur det än går så är jag jätteglad att jag har fått göra det här med Hanna. Men att få representera Sverige hade varit en stor ära, säger Liamoo.

Vlad Reiser stod för efterfestens stökigaste minut när youtubern hoppade upp på bordet och sprutade ned både kollegor och reportrar med champagne.

- Det känns makalöst, overkligt. Det är min debutgrej, första gången på scen och jag får gå vidare. Nu ska vi festa och kicka back, säger han.

ANNONS

TT: Hade du trott på det här?

- Ja. Innerst inne tror jag på mig själv men någonstans är man ändå nervös. Det gick otroligt mycket bättre än på genrepet. Jag hade mycket mer energi och den här rädslan som jag hade första gången försvann helt. Nu hade jag bara kul.

TT

Fakta: Hanna och Liamoo

Liamoo: Född 1997. Liam Cacatian Thomassen fick sitt genombrott i "Idol" 2016, då han vann. Deltog förra året i Melodifestivalen med "Last breath". Under 2017 släppte han singlarna "Burn" och "It ain't easy". Han har också släppt ep:n "Journey part 1".

Hanna Ferm: Född 2000. Deltog i Idol 2017, där hon lyckades ta sig till finalen. Släppte under 2018 singlarna "Never mine" och "Bad habit".

Låten "Hold you" är skriven av Jimmy Jansson och Fredrik Sonefors tillsammans med duon.

Fakta: Malou Prytz

Melodifestivalens yngsta deltagare, 15-åriga Malou Prytz från småländska Ryd, fyller 16 under finalveckan.

Hon gör debut i Melodifestivalen med bidraget "I do me". Sångerskan har hunnit vinna flera musik- och talangtävlingar, den första redan som nioåring. Malou kommer från den kända musiksläkten Trasthe i Ryd.

ANNONS