Tv-profilen Patrick Grimlund död i trafikolycka

Patrick Grimlund dog i en trafikolycka utanför Mariefred i helgen, enligt Aftonbladet och Expressen. Hans fru Sara Grimlund bekräftar dödsfallet på Instagram: ”Vi kan inte förstå att du inte finns bland oss längre”, skriver hon i inlägget.

ANNONS
|

Enligt Aftonbladet och Expressen var det i samband med en kraftig kollision mellan en personbil och en lastbil på länsväg 990 utanför Mariefred i Strängnäs kommun som lyxfällan-profilen Patrick Grimlund avled. Enligt polisen i Sörmland fördes han till sjukhus vid 13-tiden på eftermiddagen men hans liv gick inte att rädda.

På Instagram berättar Patrik Grimlunds fru Sara Grimlund om sorgen efter dödsfallet.

”Vi är helt förkrossade och chockade. Jag vet inte hur jag ska trösta barnen, hur vi ska hitta nåt fast att hålla oss i, hur timmarna o dagarna ska fortlöpa, hur livet ska kunna gå vidare. Sorgen o förtvivlan är bottenlös” skriver hon under den tidiga tisdagsmorgonen.

ANNONS

Förundersökning har inletts

Två personer, en man och en kvinna i 40-årsåldern, färdades i lastbilen. Båda två fördes till sjukhus med ambulans för kontroll. Polisens presstjänst har inga uppgifter gällande eventuellt skadeläge för de båda.

Patrick Grimlund var en svensk ekonom och programledare, och ledde under många år underhållningsprogrammet Lyxfällan på TV3.

Polisen kommer nu att utreda orsaken till trafikolyckan och en förundersökning gällande vållande till annans död har inletts. Både lastbilen och personbilen har tagits i beslag och kommer att undersökas av polisens kriminaltekniker. Det finns i dagsläget ingen person som är misstänkt för brottet, skriver polisen i Strängnäs.

Anhöriga underrättade

Enligt de första uppgifterna färdades han i en taxi, men det visade sig senare vara felaktigt.

– De initiala uppgifterna är att det var en taxi, men vad jag har förstått sedan så har man kommit fram till att det var en personbil, säger Priya G Eklund, presstalesperson hos polisen i Region Öst, till Expressen.

Anhöriga har underrättats.

ANNONS