Malou Prytz och Hanna Ferm & Liamoo jublar över direktkvalificeringen till finalen i Friends arena.
Malou Prytz och Hanna Ferm & Liamoo jublar över direktkvalificeringen till finalen i Friends arena.

Tävlingens yngsta skrällde i Melodifestivalen

Hanna Ferm & Liamoo höll för favorittrycket och fick jubla. Men störst skräll stod tävlingens yngsta deltagare för.

ANNONS
|

Mot alla odds – de flesta spelbolag tippade att Malou Prytz skulle komma näst sist i deltävlingen – tog hon sig till final. I sin presentationsvideo berättade 15-åringen från småländska Ryd att hon alltid varit blyg, men när hon väl står på scenen händer någonting. Och det tycks tittarna ha hållit med om.

- Antagligen tycker folk om min låt. Det är en låt som sätter sig på hjärnan, säger hon till TT efter att showen gått i mål.

ANNONS

Malou Prytz blev ”mer än förvånad” över att gå vidare direkt till final. Nu har hon siktet inställt på 9 mars då finalen äger rum i Friends arena. Men att fira kvalificeringen med bubbel blir svårt.

- Jag gillar ju mjölk så det hade varit gott med lite mjölk på efterfesten.

Förnekar romans

Precis som spelbolagen tippade gick Hanna Ferm & Liamoo också direkt till final. Deras låt "Hold you" har varit en förhandsfavorit. Låten var det närmsta en ballad som den andra deltävlingen kom, något som gick hem hos publiken.

- Vi tänkte inte hoppas för hårt på det, för man vet aldrig. Se på Malou. Det handlar om här och nu och man får tre minuter på sig att göra ett intryck, säger Liamoo till TT.

- Det är därför vi har hållit oss från att läsa artiklar eftersom vi inte ville veta vad folk hade för förväntningar, fyller Hanna Ferm i.

ANNONS

Sångparet har omgivits av romansrykten ända sedan de sjöng duett i "Idol", där båda deltog 2016 respektive 2017. Men själva förnekar de allt och tar upp ryktena med en blinkning i låten.

"Aldrig varit så glad"

Debutanten Vlad Reiser och veteranen Andreas Johnson gick till Andra chansen. Oscar Enestad och 86-årige Jan Malmsjö fick tacka för sig redan i den första sållningen, och inte heller Margaret fick en ny möjlighet. Johnson säger efter tävlingen att det känns jätteskönt att gå vidare. Han slog igenom med låten "Glorious" 1999 och tävlade i Melodifestivalen första gången 2005 med "Sing for me". Andra chansen har han gjort förr.

- Jag har aldrig varit så glad över Andra chansen som i år. Jag har känt så mycket för låten och fått en så fantastiskt bra respons på den. Jag är sjukt nöjd.

Vlad Reiser, en av kvällens debutanter, hade inför genrepet aldrig sjungit för publik. Och han klarade sig också tack vare livlina.

- Det känns makalöst, overkligt. Det är min debutgrej, första grejen på scen och jag får gå vidare.

ANNONS

Särskilt mycket sömn har han inte fått.

- Jag har sovit tre timmar per natt men i natt lyckades jag få sju timmar. Det gick otroligt mycket bättre i dag än på genrepet. Jag hade mycket mer energi och var mycket mer fokuserad.

Sågade varandra

Den andra deltävlingen inleddes med att programledarna Sarah Dawn Finer, Marika Carlsson, Eric Saade och Kodjo Akolor drog en sketch där de två sistnämnda blev kvar på vägarna på grund av motorstopp. I stället drog tjejerna själva i gång en rap-battle i arenan, där de både hånade och sågade varandra.

- En äkta artist leder inte "Så ska det låta", sjöng Marika Carlsson riktat till sin kollega Sarah Dawn Finer.

I slutet av röstningen återkom de till sina kära programledarkollegor, som fortfarande tampades med husbilen som stod still i kylan.

- Ja ja, vi ska bara sätta dit en sista regel, sedan är vi good to go, sade Kodjo via videochatt.

ANNONS

- Regel, ni håller väl inte på att renovera ett hus? frågade Sarah Dawn Finer.

Så killarna var aldrig med och ledde showen under lördagskvällen. En inte alldeles dålig gissning är att de finns med på ett större hörn nästa gång.

TT

Fakta: Andra deltävlingens resultat

Final: Hanna Ferm & Liamoo och Malou Prytz

Andra chansen: Vlad Reiser och Andreas Johnson

Utslagna: Margaret, Oscar Enestad och Jan Malmsjö

Fakta: Första deltävlingens resultat

Final: Wiktoria och Mohombi

Andra chansen: Nano och Anna Bergendahl

Utslagna: Zeana & Anis Don Demina, High15 och Arja Saijonmaa

ANNONS