Karl Lagerfeld och Diane Kruger vid filmfestivalen i Cannes 2007. Arkivbild.
Karl Lagerfeld och Diane Kruger vid filmfestivalen i Cannes 2007. Arkivbild.

Stjärnorna om Lagerfeld: Ett äkta geni

Den legendariske modeskaparen Karl Lagerfeld har avlidit vid 85 års ålder. Nu strömmar reaktioner, hyllningar och kondoleanser in från vänner, världsstjärnor och makthavare.

ANNONS
|

"Så otroligt ledsen att höra om det här". Karl var ett geni och han var alltid så snäll och generös mot mig, både privat och yrkesmässigt", skriver den tidigare Spice Girls-medlemmen och numera modeskaparen Victoria Beckham på Instagram.

"Din genialitet rörde så många människors liv, speciellt Giannis och mitt. Vi glömmer aldrig din otroliga talang och ändlösa inspiration. Vi lärde oss alltid av dig", skriver modeskaparen Donatella Versace på Instagram.

"Är förkrossad"

Även den brittiska artisten Lily Allen tar till Instagram för att hedra Lagerfeld.

"Du fick mig att känna mig som en prinsessa. Jag förstod aldrig riktigt vad du såg i mig, men jag är evigt tacksam för stödet som du och Chanel har gett mig under de senaste 15 åren. Vila i frid, Karl, du var ett äkta geni och du kommer att saknas så mycket", skriver hon till en bild på sig själv tillsammans med modeskaparen.

ANNONS

Den tyska skådespelaren och fotomodellen Diane Kruger skriver i ett inlägg att hon var på väg för att träffa modeikonen, men att hon inte hann fram i tid.

"Jag glömmer aldrig din vänlighet mot mig, dina skratt, din fantasi. Jag åkte till Frankrike för att vara med dig i veckan och för att låta dig träffa min dotter. Jag är förkrossad över att jag kom för sent."

Ministern: Enorm

Frankrikes inrikesminister Christophe Castaner kommenterar Lagerfelds betydelse för radiokanalen RTL.

- Karl Lagerfeld är en enorm personlighet, någon utöver det vanliga, säger han enligt nyhetsbyrån AFP.

Bernard Arnault, som leder lyxvarukoncernen Moët Hennessy-Louis Vuitton (LVMH), och som räknas som en av Europas rikaste personer, säger i ett uttalande att Lagerfeld bidrog till att göra Paris till världens modehuvudstad.

"Vi har mycket att tacka honom för: hans smak och talang var de mest exceptionella jag någonsin stött på."

TT

ANNONS