Danny Saucedo tog första bästa flyg från New York till Stockholm för att kunna gästa Sami på nya singeln "Innan du väcker mig". Pressbild.
Danny Saucedo tog första bästa flyg från New York till Stockholm för att kunna gästa Sami på nya singeln "Innan du väcker mig". Pressbild.

Sami om Saucedo-samarbetet: Vågade inte

Hiphopartisten Sami följer upp låten "När ingen ser" med nya singeln "Innan du väcker mig". Låten gästas av Danny Saucedo och senare i år kommer även Samis soloalbum.

ANNONS
|

Singeln "Innan du väcker mig" är en kärlekslåt som handlar om den känsliga tiden innan man går in i ett förhållande.

- Det är en mogen, känslosam och melodiös låt – en kompis som hörde låten sa att det var den finaste jag någonsin gjort.

Danny Saucedo gästar

- Jag tänkte redan från början att låten skulle bli grym med Dannys sång, men trots att vi länge pratat om att göra något ihop så vågade jag inte fråga.

ANNONS

Slutligen var det en av Samis medarbetare som skickade en demoversion till Danny Saucedo och frågade om han ville sjunga på låten.

- Danny var i New York just då men tog ett tidigare plan hem till Stockholm bara för att få vara med.

Soloartist och låtskrivare

Sami Rekik var under 13 år ena halvan av duon Medina – en av Sverige mest älskade och bokade hiphopduor. Men förra året valde han och parhästen Ali Jammali att lägga ner efter en längre paus.

- Vi hade väldigt roligt och jag ångrar inte att jag var en del av Medina, men allt har sin tid och vi är väldigt olika personer. Jag vet inte om vi kommer att göra något ihop i framtiden, men jag kan inte se att vi ska göra comeback som duo och åka runt och köra gamla Medina-hits.

ANNONS

Nu jobbar Sami på sin tredje singel och på längre sikt också på sitt soloalbum. Samtidigt har han de senaste åren blommat ut så låtskrivare åt artister som Petter och Linda Pira.

- Jag kör min sologrej under namnet Sami, men det känns skönt att kunna falla tillbaka på att vara låtskrivare och producent efter många år av egotrippande.

TT

Fakta: Sami Rekik

Började göra musik som soloartist redan som tonåring. Karriären tog fart ordenligt när han tillsammans med Ali Jammali bilade duon Medina.

Medina hade flera stora hits och var under många år Sveriges mest bokade hiphopduo. 2018 gick de skilda vägar efter ett tvåårigt uppehåll.

Sami Rekik hittade tillbaka till musik som låtskrivare och producent – bland annat skrev han och Petter hitlåten "Toppen av ett berg".

Sedan i höstas är Sami Rekik också tillbaka som soloartist under namnet Sami.

ANNONS