Programledarna Marika Carlsson, Eric Saade, Sarah Dawn Finer och Kodjo Akolor inför finalen i Melodifestivalen 2019.
Programledarna Marika Carlsson, Eric Saade, Sarah Dawn Finer och Kodjo Akolor inför finalen i Melodifestivalen 2019.

Saade: "Skönaste hänget när det här är över"

De har fejkat en husbilsresa genom Sverige, haft en rap-battle och gjort ett medley med alla Israels Melodifestivalvinnare genom tiderna – men efter lördagens final har Melodifestivalens fyra programledare spexat klart för i år.

ANNONS
|

I lördagens final på Friends arena kommer programledarna att ta ett steg tillbaka för att låta artisterna stå i fokus.

- Nu vet ju alla vilka vi är, så det kommer mest att handla om artisterna, och de fantastiska mellanakterna. Men vi ska bjuda på något som vi tycker är väldigt personligt för oss, säger Sarah Dawn Finer.

ANNONS

Under en av mellanakterna kommer Charlotte Perrelli och Dana International att uppträda med den nyskrivna låten "Diva to diva". Det är första gången de delar scen sedan Eurovision Song Contest 1999.

Ingrosso och Sandman

Öppningsnumret kommer att genomföras av en yngre Melodifestivalvinnare. Benjamin Ingrosso ska tillsammans med fjolårstvåan Felix Sandman uppträda med ett musiknummer som ska hylla vänskap och värme.

Kodjo Akolor säger att det är en bitterljuv känsla när Melodifestivalen nu börjar närma sig sitt slut.

- Nu när man gjort det i så många veckor kommer det att vara lite av en lucka i ens liv.

TT: Har det varit som du hade trott?

- Jag kan nog ärligt säga att jag gick in i det här utan några förväntningar alls. Men det har varit helt fantastiskt. Det jag har gillat mest är att man känner att man har en sådan otrolig kapacitet. Jag har ju en fantastisk inlärningsförmåga, det är helt sjukt!

ANNONS

Kommer sakna "hänget"

Marika Carlsson säger att det är "underbart och spännande" att de fyra programledarna nu har tagit sig fram till finalen.

- Jag har varit övertaggad i flera dagar redan, så jag vet inte hur jag ska hålla ihop till lördag.

Erik Saade, som tidigare varit med i Melodifestivalen två gånger som artist, kommer att sakna "hänget" kring Melodifestivalen med de tre kollegorna.

- Men förhoppningsvis så kan vi ha det skönaste hänget sedan när det här är över. Då kan vi hänga utan att prata om nästa program.

TT

ANNONS