Lill-Babs hastiga bortgång i april 2018 fick konsekvenser för säsong tre av "Bonusfamiljen", där hon spelade rollfiguren Gugge. Arkivbild.
Lill-Babs hastiga bortgång i april 2018 fick konsekvenser för säsong tre av "Bonusfamiljen", där hon spelade rollfiguren Gugge. Arkivbild.

Så hanteras Lill-Babs död i "Bonusfamiljen"

Det var aldrig tal om att ersätta Barbro "Lill-Babs" Svensson i "Bonusfamiljen". Tredje säsongen börjar därför med att rollfiguren Gugge har gått bort.

ANNONS
|

Artisten Lill-Babs avled den 3 april i fjol. Det råkade sammanfall med första inspelningsdagen av SVT-serien "Bonusfamiljen", där hon spelat Gugge, som i sista avsnittet av andra säsongen gifte sig med sin partner Bigge.

- Vi visste ju att hon var sjuk, men trodde att hon var på bättringsvägen. Jag skulle nog våga påstå att det var överraskande för alla i produktionen när beskedet om hennes bortgång kom. Det var väldigt oväntat, säger Peter Zell.

ANNONS

I första scenen sätter skådespelaren Marianne Mörck, i rollen som Bigge, en porslinsängel på Gugges grav. I eftertexterna tillägnas avsnittet minnet av Barbro Svensson. Författarna har även fått göra en del ändringar i manus, då allt ställdes på ända.

- Vi hade verkligen inte någon plan för det, men man behövde inte ändra så mycket i inspelningsschemat. Vi fick göra om historien ganska mycket. Marianne Mörcks rollfigur Bigge förändrades och hennes tråd av berättelsen kommer lite starkare senare under säsongen. Det har verkligen påverkat serien och framför allt hennes roll, säger Peter Zell.

TT: Får man veta i serien vad som var orsaken till Gugges död?

- Nej, det berör vi inte, säger Peter Zell.

Tredje säsongen av "Bonusfamiljen" börjar sändas 18 februari i SVT1.

TT

Fakta: "Bonusfamiljen"

SVT:s dramakomediserie "Bonusfamiljen" handlar, precis som titeln säger, om en bonusfamilj och allt vad det innebär. I huvudrollerna syns Erik Johansson, Vera Vitali, Frank Dorsin, Amanda Lindh, Jacob Lundqvist, Petra Mede och Fredrik Hallgren.

Serien är skapad av Clara Herngren, Moa Herngren, Felix Herngren, Calle Marthin, Jesper Harrie och Ditta Borgenhielm.

Den första säsongen blev en publiksuccé och fick pris som bästa tv-drama på Kristallen-galan. Säsong två sändes under 2018.

ANNONS