Plura Jonsson tror att hiphop-momentet blir svårast i TV4:s "Stjärnornas stjärna".
Plura Jonsson tror att hiphop-momentet blir svårast i TV4:s "Stjärnornas stjärna".

Plura: Vill inte ångra mig på ålderdomshemmet

Plura som operasångare och Shirley Clamp som hårdrockare? "Stjärnornas stjärna" fortsätter att utmana kändisar i olika musikstilar – i år finns det en speciell genre som håller deltagarna vakna om nätterna.

ANNONS
|

TV4:s lördagsunderhållning "Stjärnornas stjärna" kastar ut svenska artister på hal is för andra året i rad. I tävlingen kommer de bland annat att mötas i dansbandskamper, operaframträdanden och hårdrocksshower.

Deltar i år gör bland annat Mariette Hansson, som har både "Idol" och Melodifestivalen bakom sig i tv-tävlingsväg. Hon ser hiphopen och operan som rejäla utmaningar.

- Jag var tvungen att fråga vad hiphop är, "är det här en hiphop-låt?", "vad är rap kontra hiphop?", berättar Mariette.

ANNONS

Trots osäkerheten hoppas hon på att kunna leverera extra mycket i operanumret.

- Min mormor gick i samma klass som Birgit Nilsson, den stora operasångerskan. Kanske har någonting förts över i luften, säger hon och skrattar.

Renaida: "Tantigt"

Tävlingens yngsta deltagare Renaida Braun, som tävlade i fjolårets Melodifestival, ser programmet som en typ av "Idol" för redan etablerade artister. Hon räds inte att visa nya sidor av sig själv.

- Jag tycker ändå att jag kan göra mycket eftersom att jag inte har bestämt vem jag är. Jag är den friska fläkten, säger 21-åringen.

Hiphop blir inga problem tror hon, dansband däremot...

- Jag gillar att vara över allt, det ska vara action, dans, jag ska vara cool och tuff. På dansband ska man bara stå still, det är lite tantigt, säger hon.

ANNONS

Även Plura Jonsson hoppar på "Stjärnornas stjärna"-tåget i år, och på frågan om varför han tackat ja svarar han först "pengarna", men fortsätter.

- Skämt åsido, det är kul med utmaningar. Jag tänkte ett par dagar, men jag tycker att man måste göra saker innan man blir för gammal. Det är dumt att sitta på ålderdomshemmet om tio år och ångra sig.

"Då får jag sparken"

TT: Vad blir svårast?

- Från början trodde jag absolut att det var opera, de flesta trodde det. Nu har många upptäckt att hiphop är väldigt svårt. Det är så otroligt mycket text som ska in, säger han.

Förra året vann Arvingarnas Casper Janebrink efter en finalkamp mot Ola Salo. Nu för Larz-Kristerz Peter Larsson dansbandsarvet vidare i tävlingen.

- Jag gör det för att utmana mig själv, jag är väldigt bekväm och tycker om att göra saker som jag kan, säger Peter Larsson.

ANNONS

Operan blir tuff, och hiphop är någonting som han främst har hört svischa förbli på radion.

- Sedan vet man inte om man tar sig vidare till hiphop-avsnittet. Men det skulle vara jobbigt att åka ut efter dansbandsgenren, då får jag väl sparken från Larz-Kristerz, säger han och skrattar.

Programmet har säsongspremiär den 16 mars klockan 20.00 i TV4.

TT

Fakta: "Stjärnornas stjärna"

"Stjärnornas stjärna" är inne på sin andra säsong i TV4. Liksom förra året är Petra Mede programledare. I programmet tävlar etablerade artister mot varandra i olika musikgenrer.

Årets deltagare är Plura, Shirley Clamp, Mariette, Jakob Samuel, Andreas Weise, Renaida, Andreas Lundstedt och Peter Larsson.

Expertpanelen består av Jan Gradvall och Kishti Tomita.

ANNONS