Skådespelaren Esmé Bianco har förlikats med Marilyn Manson, som hon anklagat för en rad våldsamma incidenter under deras förhållande.
Skådespelaren Esmé Bianco har förlikats med Marilyn Manson, som hon anklagat för en rad våldsamma incidenter under deras förhållande. Bild: Evan Agostini/Invision/AP

Marilyn Manson i förlikning med Esmé Bianco

"Game of thrones"-skådespelaren Esmé Bianco som anklagat metalrockaren Marilyn Manson för en mängd sexuella, fysiska och psykiska övergrepp under deras förhållande har nått en överenskommelse med ex-pojkvännen enligt ett domstolsdokument.

ANNONS
|

I ett uttalande säger Biancos advokat Jay Ellwanger att hans klient ingår förlikningen "för att gå vidare med sitt liv och sin karriär", skriver The Hollywood Reporter.

Enligt stämningen som lämnades in i april 2021 använde sig Manson av falska erbjudanden om film- och musikvideoroller för att locka Esmé Bianco, som är från Storbritannien, till Los Angeles. Hon ska bland annat ha utsatts för piskning och elektriska stötar under det som hon trodde var en professionell videoinspelning.

Blev knivskuren

De två inledde ett förhållande 2011 då Bianco flyttade till Los Angeles och hon hävdar att hon utsattes för ständiga övergrepp och våldtäkter under deras tid tillsammans. Vid ett tillfälle skar Manson henne med en kniv under sex utan hennes samtycke, fotograferade skärsåren och lade ut bilderna på nätet, enligt stämningsansökan.

ANNONS

Manson ska ha hotat med att få hennes visum återkallat om hon flydde från hans lägenhet medan han sov.

I stämningen namnges också Mansons tidigare manager Tony Ciulla. Bianco hävdar att de bröt mot traffickinglagar när "Manson på bedrägliga grunder förde henne till USA."

Anklagade av flera

Marilyn Manson, som egentligen heter Brian Warner, har flera rättsprocesser hängande över sig där bland andra ex-fästmön Evan Rachel Wood och ex-flickvännen Ashley Morgan Smithline anklagar honom för våldtäkt, övergrepp i hemmet och misshandel.

Han förnekar alla anklagelser om övergrepp och kallar dem för en "konspiration av kvinnor som försöker rida på Metoo-vågen med påhittade historier" och säger att hans intima relationer har alltid varit byggda på samtycke med likasinnade partner.

ANNONS