Linnéa Claeson och Jacob Persson fick lämna "Let's dance". Arkivbild.
Linnéa Claeson och Jacob Persson fick lämna "Let's dance". Arkivbild.

Linnéa Claeson fick lämna "Let's dance"

Efter en rafflande duell var det Linnéa Claeson och Jacob Persson som tvingades lämna "Let's dance" i fredagens kvartsfinal.

ANNONS
|

Inför kvartsfinalen hade TV4 skruvat lite på upplägget. Först dansade varje par en dans var, precis som vanligt alltså. Men sedan följde en tidig telefonröstning och de två par som fick flest poäng av domarna och tittarna gick direkt till semifinalen – medan de andra två möttes i duell.

Direkt till semifinal gick Kristin Kaspersen och Calle Sterner som dansade en tango. Lite hjälp fick de dock från publiken då paret för ovanlighetens skull fick näst sämst poäng av juryn.

"Inga misstag"

Även Lancelot Hedman Graaf och Linn Hegdal tog sig vidare direkt till semifinal. Paret imponerade verkligen på juryn med sin rumba och plockade hem en fullpoängare, 30 poäng.

ANNONS

- Inga misstag var tillåtna i dag, du gjorde inga. Du är rena knockouten, sade Cecilia Lazar om Lancelot Hedman Graaf.

Efter det första momentet stod det klart att Linnéa Claeson och Magdalena Forsberg fått lägst antal poäng – och tvingades göra upp om den sista finalplatsen.

Linnéa Claeson och Jacob Persson dansade samba och fick raka nior av hela juryn. Men det räckte inte hela vägen då Magdalena Forsberg och Tobias Karlsson överraskade alla med sin vals och fick full pott av en hänförd jury.

- Det här är det bästa jag har sett dig göra i "Let's dance". När det verkligen gällde, då lade du in stöten, sade Ann Wilson.

"Så förvånad"

Mest överraskad var kanske Magdalena Forsberg själv.

- Så förvånad men fantastiskt kul att få dansa den där valsen, sade Magdalena Forsberg.

ANNONS

När även tittarna sagt sitt var det Linnéa Claeson och Jacob Persson som drog det kortaste strået och tvingades lämna programmet. Claeson hängde inte läpp för det utan beskrev sin medverkan som något av det bästa hon har gjort. Hon passade även på att hylla sin partner.

- Det har varit så lyxigt och otroligt roligt att dansa med ett proffs som Jacob, sade Linnéa Claeson.

Röstningsproblem

Vissa av rösterna på Linnéa Claeson kan dock ha uteblivit på grund av en teknisk detalj. Sms-röster där accenten i Linnéas förnamn skrivits med registreras nämligen inte, skriver Aftonbladet.

Hur många tittarröster som kan ha försvunnit är dock oklart. På TV4 tror man inte att resultatet påverkades.

- Eftersom att de som har sms:at med accent får felmeddelande där de uppmanas att läsa instruktionerna eller att man ska söka mer info på TV4.se så borde det inte bidragit till färre röster, säger Amanda Hjärtmyr på TV4 till Aftonbladet.

ANNONS

Nästa vecka är det dags för semifinal i "Let's dance".

TT

Fakta: Tävlande i årets "Let's dance"

Kvar i tävlingen:

Kristin Kaspersen och Calle Sterner

Lancelot Hedman Graaf och Linn Hegdal

Magdalena Forsberg och Tobias Karlsson

Utslagna:

Linnéa Claeson och Jacob Persson

Robin Bengtsson och Sigrid Bernson

Thomas Ravelli och Jasmine Takacs

LaGaylia Frazier och Tobias Bader

Dan Ekborg och Cecilia Ehrling Danermark

Sanna Lundell och Aaron Brown

Freddie Svensson och Maria Zimmerman

Leo Méndez och Malin Watson

ANNONS