Jill Johnson är ute på sommarturné, släpper ny ep och är aktuell med "Jills veranda" till hösten. Arkivbild.
Jill Johnson är ute på sommarturné, släpper ny ep och är aktuell med "Jills veranda" till hösten. Arkivbild.

Jill Johnson gör bokslut med sig själv

Jill Johnson släpper en ep och firar tio år med sitt band. Samtidigt blickar hon framåt – med nya singeln "This is your last song" gör hon bokslut.

ANNONS
|

Efter fjolårets medverkan i "Så mycket bättre" och albumet "For you I'll wait" är Jill Johnson tillbaka med nya ep:n "Rodeo". En av låtarna från det sexspåriga albumet, "This is your last song", släpptes för cirka en vecka sedan.

Låten handlar om att göra bokslut med sig själv.

- Media har ju gjort en jättegrej, såklart, av mitt privatliv det senaste året. Jag har varit ganska öppen med att det har varit den största sorgen någonsin. Det är väl någonting jag kommer att få jobba på ett bra tag till. Men den här låten handlar inte så mycket om det, säger hon.

ANNONS

Vill göra bokslut

Jill Johnson och maken Håkan Werner separerade förra året efter 17 år som gifta, vilket fick mycket plats i offentligheten. Låten "This is your last song" skrev Jill Johnson när hon var i Nashville för att spela in SVT-programmet "Jills veranda".

- Den här låten handlar mer om att mitt i livet, med den här sorgen som ju ändå är med mig, känner jag att jag vill göra ett bokslut med mycket. Jag har också kommit dit i karriären, att jag har haft privilegiet att följa det jag känner mig mest trovärdig i och genuin i. Jag har tidigare fått kompromissa en del för att det inte har funnits någon självklar marknadsyta för mig att röra mig i. Det är därför jag tror att jag har blivit så bred i mitt uttryck, säger hon.

"Mer pondus"

"Rodeo" beskriver Jill Johnson som ett slags förlängning av det förra albumet.

- Det blev ett ganska sårbart album, "For you I'll wait". De här låtarna är väl lite sexigare, har lite mer pondus, behöver livescenen lite mer än de andra. Själva låten "Rodeo" var en låt som jag hade glömt, som jag skrev för två år sedan. Och så hade jag några låtar över på förra albumet och skulle ut på tioårsjubileet. Då föreslog jag att jag skulle släppa den här ep:n, säger hon.

ANNONS

Ute på turné

I år firar Jill Johnson tio år med sitt band. Något de har valt att uppmärksamma med tio olika spelningar på olika platser som har betytt något för dem, eller som de har njutit av att spela på. Starten gick den 2 augusti på Dalhalla.

Senare i höst har tredje säsongen av "Jills veranda" premiär i SVT. Bland andra Mia Skäringer och Lisa Nilsson besöker Jill Johnson i Nashville.

- Det var ingen självklarhet att göra en tredje säsong, eftersom det är som ett kärt litet barn för mig. Jag vill inte att det ska vattnas ur, bli något blaskigt och som kommer varje år med nya gäster. För mig har det varit viktigt att det ska vara tydliga ämnen, artister som ska komma dit som tycker om mig och Nashville, som är nyfikna på countryn och som har något att berätta utan att man behöver lirka för mycket, säger Jill Johnson.

TT

Fakta: Jill Johnson

Jill Johnson, född 1973, har stått på scenen i över 30 år. Det stora genombrottet kom när hon vann Melodifestivalen 1998 med bidraget "Kärleken är". Hon är känd för låtar som "Crazy in love" och "Baby you're mine". Medverkade 2016 i TV4-programmet "Så mycket bättre".

Är just nu ute på sommarturné med totalt tio stopp för att fira att hon har spelat med sitt band i tio år. Är aktuell med nya ep:n "Rodeo", och släppte förra veckan singeln "This is your last song".

I november har en ny säsong av "Jills veranda" premiär i SVT. Hon kommer även att synas under hösten på The Theatre i Göteborg med showen "That's life".

ANNONS