Här är Oscarsgalan i bilder

Rött var en av de starka färger som dominerade på årets Oscarsgala natten till måndagen. Will Smith chockade publiken och drog ner stämningen genom att slå till programledaren Chris Rock i direktsändning.

ANNONS
|

Citrongult, gammalrosa och vackra, dramatiska släp. Dyra kostymer som satt som skurna. Glamourfaktorn var kort sagt hög även i år bland filmstjärnorna som natten till måndagen skred längs röda mattan in i Dolby theatre i Los Angeles för att närvara på Oscarsgalan.

Ett slag som fördömdes

Jada Pinkett Smith gjorde entré i en buteljgrön, vågig klänning med släp. Hon skulle senare bli föremål för ett skämt som skapade rabalder. En av galans tre programledare Chris Rock skämtade rått om hennes sjukdom alopeci (håravfall). Då klev Will Smith upp ur publiken och gav Rock en smäll på käften.

Efter någon sekund i chock återfann programledaren sin fattning och galan kunde fortsätta. Strax därefter belönades Will Smith med en statyett för bästa manliga skådespelare och höll ett tårdrypande tal.

ANNONS

Ansvariga för Oscarsgalan, och flera namnkunniga stjärnor, fördömde senare det slag som skådespelaren Will Smith delade ut framför sittande galapublik.

ANNONS