Bild ur From Softwares kommande titel "Elden ring", där fantasyförfattaren George RR Martin haft ett finger med i spelet.
Bild ur From Softwares kommande titel "Elden ring", där fantasyförfattaren George RR Martin haft ett finger med i spelet.

"Elden ring" utveckling av "Dark souls"

Det kommande fantasyactionrollspelet "Elden ring" väckte ett stort intresse vid spelmässan E3. Titeln beskrivs som en naturlig utveckling av "Dark souls", säger From Software-chefen Hidetaka Miyazaki till spelsajten IGN.

ANNONS
|

"Dark souls" från 2011 är en titel som inte håller spelaren i handen särskilt mycket. Spelet, där en förbannad odöd figur påbörjar en resa, är en vattendelare där många hyllar spelsystemet som bygger på inlärning, försiktighet och tajming. Men andra har tidigt lagt ifrån sig handkontrollen på grund av spelets svårighet. Spelet har inspirerat flera titlar och därför vänds många nyfikna blickar mot den japanska utvecklaren From Software.

"Omfattande värld"

From Software-chefen Hidetaka Miyazaki säger till IGN att "Elden ring" spelmässigt inte är långt från "Dark souls", men att det utspelar sig i en öppnare och större spelvärld, med allt vad det innebär.

ANNONS

- Den mer omfattande världen kommer att bygga grunden av "Elden rings" spelupplevelse och dess mekanik är designad med hänsyn till den typen av miljöer, säger han.

Den öppnare världen har byggts för att ge större frihet, djup och variation i striderna. Spelaren ska också själv få skapa sin figur med egenskaper och personlighet.

Martin skapade mytologin

Att spelets värld utvecklas i samarbete med fantasyförfattaren George RR Martin har fått än fler blickar att vändas mot "Elden ring", men den trailer som presenterades vid årets E3-mässa gav inte många ledtrådar om handling eller spelupplägg. Miyazaki säger att Martin framför allt byggt upp en mytologi till världen som utspelade sig långt innan själva spelet äger rum.

Om det också kommer att leda till en roman är oklart.

- Det skulle innebära att alla hemligheter och mystik som göms i vårt spel avslöjas. Från min synvinkel som regissör är jag inte säker på att det är rätt väg, säger Miyazaki till IGN.

ANNONS
TT

Fakta: "Elden ring"

"Elden ring" är ett actionbetonat rollspel som utvecklas av japanska From Software inom fantasygenren.

En stor variation av vapen, magi och sätt att sig an fiender utlovas, liksom en dyster, öppen spelvärld tillsammans med "unika och skräckinjagande" bossar.

Släppdatum har inte avslöjats, men spelet är tänkt att komma till PS4, Xbox One och pc.

ANNONS