Årets deltagare i "Paradise hotel".
Årets deltagare i "Paradise hotel".

Dags för incheckning på "Paradise hotel"

Fest, falskspel, svek, glädje och sex står åter på menyn när realityserien "Paradise hotel" gör comeback i rutan.

ANNONS
|

I årets omgång av "Paradise hotel" ligger makten – åtminstone inledningsvis – hos de kvinnliga deltagarna, som är fem till antalet och därmed har ett överläge gentemot de manliga deltagarna som är fler.

- Tjejerna kan välja och vraka och killarna hamnar i underläge. Det gör killarna oroliga och får dem att inse att de måste höja sig några snäpp för att få stanna kvar, säger Malin Gramer.

ANNONS

"Bjussiga och roliga"

Malin Gramer beskriver årets deltagare som "extremt bjussiga och roliga".

För en av dem, 23-åriga Danijela Djordjevic från Stockholm, är det en långvarig dröm som går i uppfyllelse att få vara med i programmet. Men väl på plats i Mexiko blev Djordjevic, som har varit en hängiven tittare i flera år, varse att situationen är mer komplex än vad den kan verka från tittarsoffan.

- Det är lättare sagt än gjort att spela spelet. Det gäller att vara sig själv för att komma långt, samtidigt måste du vara duktig på att spela ett spel. Det är svårare än det ser ut, och det tär väldigt mycket på psyket att vara där, säger hon.

Föll åtta meter

Deltagaren Arvid Stenbäcken, från Göteborg, har haft en omtumlande sommar sedan programmet spelades in. Efter en olycka då han föll handlöst från åtta meters höjd, fick ett antal benbrott och hamnade i koma, sitter han i rullstol.

Men han kommer att kunna gå igen, och säger att hans deltagande i programmet hände när han befann sig vid ett vägskäl i livet.

ANNONS

- Jag är som klippt och skuren för "Paradise hotel", men på grund av föräldrar och karriär och liknande har jag inte sökt tidigare. Men så fick jag en väldigt dålig löneförhöjning och då tänkte jag "vad gör jag med mitt liv? Varför ska jag inte bara göra det jag tycker är kul".

Det speciella med "Paradise hotel" är att det visar hur anpassningsbara människor är, säger Arvid Stenbäcken.

- När du kommer ner dit så blir det väldigt snabbt din verklighet. Du har inte en tanke på familjen eller jobbet där hemma. "Paradise hotel" är ditt liv och du ska göra allt för att stanna kvar, punkt slut.

"Paradise hotel" har premiär i TV3 på måndag, den 3 september. Programmet visas även på Viaplay och Viafree.

TT

Fakta: Årets deltagare

Nina Glimsell Udovicic, 23, Göteborg

Danijela Djordjevic, 23, Tumba

Ida Asperud, 19, Linköping

Stephanie Bergström, 22 Värmdö

Jennifer Karlsson, 28, Karlstad

Marcelo Pena, 27, Stockholm

Edin Jasarevic, 22, Trollhättan

Dennis Kvist, 26, Malmö

Arvid Stenbäcken, 25, Göteborg

Mattias Coleman, 25, Västerås

Lukas Holm, 24, Kalmar

ANNONS