Superhjältarna i Avengers har fått ett nytt utseende i ett kommande actionäventyr. Pressbild.
Superhjältarna i Avengers har fått ett nytt utseende i ett kommande actionäventyr. Pressbild.

"Avengers" lever vidare i ny berättelse

Fristående från filmerna är det dags att samla superhjältarna från "Avengers" i en ny berättelse. Spelföretaget Square Enix visade upp den första trailern till det kommande storspelet vid spelmässan E3.

ANNONS
|

Captain America, Thor, Hulken, Black Widow och Iron Man ser inte ut som vi är vana vid från filmerna när de nu blir spelbara i det kommande "Avengers"-spelet. I stället är det en helt ny skådespelarensemble som porträtterar hjältarna.

Förutom att spela ensam går det att mantla sin favorithjälte tillsammans med tre andra spela online, och förutom de fem nämnda släpps fler allteftersom utan kostnad.

Egen berättelse

Handlingen utspelar sig till en början i San Fransisco, där ett stöldförsök av Avengers flygande farkost, som drivs av en experimentell energikälla, går snett och hela staden förstörs. Superhjältarna blir persona non grata, tills jorden efter några år hotas igen och det är dags att rädda värden.

ANNONS

- Framförallt handlar det om självacceptans, att omfamna sin inre kraft och att lära sig att tillsammans är vi mäktiga, sade Shaun Escayg, kreativt ansvarig vid utvecklaren Crystal Dynamics ("Tomb raider"), från scenen.

Spelet släpps till Playstation 4, Xbox One X, pc och Googles Stadia den 15 maj nästa år.

Mer "Final fantasy"

Som utlovat visades även en hel del av nyversionen av "Final fantasy VII", bland annat striderna, till publikens jubel. Systemet ska blanda realtidsattacker och blockeringar med möjligheten att frysa tiden för att använda kraftfullare attacker, helningsdrycker och magi. Vill spelaren ha en mer actionbetonad upplevelse går det att fördela olika förmågor till snabbknappar.

En testversion av spelet kommer att finnas tillgängligt på E3:s mässgolv.

Den tredje expansionen till "Final fantasy XIV online", som kallas "Shadowbringers", kommer 2 juli, med två nya yrken och två nya spelbara raser.

- "Shadowbringers" är mer än bara en expansion, utan volym- och spelmässigt jämförbart med ett nytt rollspel, säger Naoki Yoshida, regissör och producent för spelet.

ANNONS

Den nya titeln "Outriders" från polska People Can Fly ("Bulletstorm", "Gears of war: Judgement") beskrivs som en mörk, modern och berättelsedriven skjutare på en annan planet som kan spelas ensam eller med uppemot två andra.

Spelet kommer 2020 till Playstation 4, Xbox One och pc.

Spel

ANNONS