"F1" är tillbaka med den årliga uppdateringen av mästerskapen i spelform. Utvecklaren Codemasters har bland annat en fotograf som gått längs med banorna och tagit 360-gradersbilder. Pressbild.
"F1" är tillbaka med den årliga uppdateringen av mästerskapen i spelform. Utvecklaren Codemasters har bland annat en fotograf som gått längs med banorna och tagit 360-gradersbilder. Pressbild.

Årets "F1" bjuder in fans och nybörjare

Det är dags att börja varva motorerna. Nya spelet "F1 2019" bjuder på mer e-sportfokus, anpassningsbara bilar och formel 2. Och även om man inte kan ett dugg om formel 1 så ska man kunna njuta av att sitta bakom ratten på fartmonstren.

ANNONS
|

Brittiska Codemasters har gjort F1-spel i mer än tio år, och årets upplaga blir det tionde i raden.

- Vi har alltid velat representera formel 1 så realistiskt som möjligt, inklusive glamouren runt sporten, säger regissören Lee Mather.

Men även om kärnan är densamma så har konceptet vuxit med utökade karriärlägen, extramaterial i form av exempelvis historiska bilar och möten, och en hel del andra detaljer. Förutom de nya regler och bilar som gäller för årets säsong så har hela formel 2-mästerskapet adderats. I karriärläget kan en förare köra ett helt formel 2-mästerskap och därigenom komma upp till den främsta ligan.

ANNONS

- Formel 2-bilarna är väldigt annorlunda att köra. Du bromsar tidigare och liksom pusslar dig in i kurvorna, så det är en helt annan upplevelse, säger Lee Mather.

Nytt ljus

Onlineläget har fått en upputsning och en ny detalj är att bilarna är utseendemässigt anpassningsbara i e-sportsammanhang, flerspelarlägen och de ligor som finns. Bilen i fråga bygger på årets upplaga och Codemasters har fått hjälp från teknikerna Ross Brawn och Pat Symonds för att få den rätt. Poäng man skrapar ihop online kan användas för nya detaljer på bilen, även om det av rättviseskäl bara rör sig om utseendemässiga.

- Vi vill låta spelarna skapa sin egen personliga bil. Det är så klart häftigt att få köra stallens bilar, men det är också roligt att få sätta sin egen prägel på dem, säger han.

2019 års upplaga bjuder också på visuella förbättringar, en del byggnader längs med banorna har putsats och hela ljussättningen har fått sig en omgörning.

ANNONS

- Vi har gjort om nattbelysningen. Vi har fått mycket feedback från förra säsongens förare om att nattbanornas ljussättning kändes som strålkastare på en bana, medan de i verkligheten nästan badar i ljus. Det ser spektakulärt ut.

Kan nå toppen

Även om man är formel 1-novis ska man kunna ha glädje av "F12019", enligt Lee Mather. Ett nytt instruktionssystem har lagts till som förklarar sporten. Det går som tidigare att bestämma hur många varv man vill köra, och det finns en hel del tekniska inställningar som kan ställas på "auto". I öronen under loppet får man också teknisk hjälp från stallet.

Verklighetens F1 domineras av Mercedes och Ferrari. För att spelare ska ha skoj oavsett vilket stall man än kör för, är förväntningarna därför olika i karriärläget. Mercedes förväntar sig segrar, medan mellanfältet gläds åt poäng och att bilen utvecklas.

- Om du vill ha det långa spelet så börjar du långt bak och försöker att utveckla bilen. Om du jobbar hårt så kan du nå toppen vilket team du än väljer att köra för, säger Lee Mather.

ANNONS
TT

Fakta: "F1 2019"

Brittiska Codemasters har, liksom de senaste tio åren, gjort årets "F1"-spel, som ges ut av Koch Media.

Nytt för i år är att även formel 2 ingår i spelet, som innehåller alla banor, bilar och förare från årets F1-säsong.

Spelet släpps den 28 juni till pc, Xbox One och Playstation 4.

ANNONS