Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Wiktoria sjunger låten Not With Me under lördagens deltävling 1 i Melodifestivalen.

Wiktorias mellolåt diskas inte

Wiktorias låt "Not with me", som gick vidare till final i Melodifestivalen i helgen, kommer inte att diskvalificeras – trots att den släppts på Spotify i strid med tävlingens regler. Det meddelar tävlingens projektledare Anette Helenius.

Enligt Sony Music låg låten "Not with me" ute på strömningstjänsten under två timmar på måndagen. Det hela ska ha berott på ett tekniskt missöde.

- Vi vet att det har skett ett misstag från Sony UK och vi jobbar fortfarande på att undersöka var exakt det har gått fel någonstans, säger Wiktorias skivbolagsrepresentant Nellie Sörman på Sony Music till TT.

Finallåtarna i Melodifestivalen får inte släppas vare sig på skiva eller på nätet förrän alla finalplatser är klara, sker det tidigare riskerar de att diskas. Men i fallet med Wiktorias låt bedömer inte SVT att det behövs.

"Efter samtal med Sony Music anser vi att det inte funnits någon avsikt att sprida låten på Spotify. Vi anser inte att skadan är av sådan art så att vi behöver vidta någon åtgärd", skriver Melodifestivalens projektledare Anette Helenius till TT.

Låten togs bort på måndagseftermiddagen, efter DN:s rapportering. På Spotify stod det att låten lades ut redan den 2 februari, men det stämmer inte enligt Nellie Sörman.

- När vi sätter releasen var den schemalagd till 2 februari oavsett hur det skulle ha gått. Därför ser det ut på Spotify som att den hade legat ute i två dagar. Men vi vet med säkerhet enligt våra system att den kom ut först tidigt i eftermiddags, säger Nellie Sörman.