Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren i "Wahlgrens värld". Arkivbild.

Wahlgrens och Parneviks gör upp på Kristallen

Kändisfamilj ställs mot kändisfamilj när alla nomineringar till årets Kristallen är här. Realityserierna "Wahlgrens värld" och "Parneviks" har båda chans att bli galans stora vinnare med tre nomineringar var.

"Wahlgrens värld" är nominerat i kategorierna årets realityprogram och publikpriset årets program. Huvudpersonerna Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso är dessutom nominerade som årets tv-personlighet.

Programmet återvänder med en fjärde säsong i höst, och Pernilla Wahlgren är fortfarande överväldigad av mottagandet.

- Det vet man ju inte när man sticker ut huvudet i en sådan här realitygrej, men det har funkat otroligt bra. Vi har aldrig fått så mycket kärlek för någonting som för serien, sade hon till TT när Kanal 5 presenterade höstens tablå på onsdagen.

Tävlar i samma kategorier

Serien ställs mot TV3:s tittarsuccé "Parneviks" i samma kategorier, där Peg Parnevik är nominerad som årets tv-personlighet.

Programmet där familjen fått besök av kändisar i sitt hem i Florida har sänts i fyra säsonger, men kommer däremot inte att återvända. "Som det ser ut nu får vi inte ihop familjen för inspelning av en femte säsong", skrev Peg Parnevik på Instagram i helgen.

På humorsidan gör komediserien "Helt perfekt" på Kanal 5 upp med SVT:s "Grotescos" musikal om flyktingkrisen, med tre nomineringar vardera, bland annat årets humorprogram.

Tidningarna nominerade

"Helt perfekts" huvudrollsinnehavare Eva Röse kan bli årets kvinnliga skådespelare medan henne motspelare Johan Petersson ställs mot "Grotesco"-Henrik Dorsin på herrsidan.

I år har tv-kanalerna fått konkurrens av tidningarnas tv-satsningar. Expressen TV, Aftonbladet TV och Dagens industris Di TV finns representerade i flera kategorier. Bland annat är Expressens Magda Gads krigsdagböcker och Aftonbladets satsning "What's on the plate" om svältkatastrofen i Afrika nominerade till årets förnyare.

Kristallen äger rum den 31 augusti och sänds i TV4. Programledare är Gina Dirawi.