Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skämtar i morgon. Isak Jansson, Nisse Hallberg och Messiah Hallbergs stand up-show Jävla Nollåttor kommer till Kajskjulet lördag kväll. Foto: Therese Winberg

”Vi är vår generations bästa komiker”

HP ringde upp Messiah Hallberg, som tillsammans med Isak Jansson och Nisse Hallberg kommer med stand up-showen Jävla Nollåttor till Kajskjulet i morgon.

Vad är Jävla Nollåttor?

– Det är en semesterturné där två av tre av oss, jag och Nisse, är från Stockholm. Vi är alla födda samma år och anser att vi är vår generations bästa komiker. Så varje kväll är det en intern tävling mellan oss om vem som är roligast.

– Vi åker runt till svenska sommarstäder och har inget övergripande tema, bara ren och skär underhållning i två timmar. Vi försöker få en lokal nerv och beta av samma manus kväll efter kväll. Och även ändra vem som inleder kvällen och så där.

Har ni tre turnerat ihop tidigare?

– Nej, inte just de här tre, aldrig i den här konstellationen.

Vem leder den interna tävlingen?

– Isak var väldigt bra i Gävle. Men vi är egotrippade individer så alla tror att man är bäst. Sedan har vi väldigt olika stilar. Isak är den snälla och han kanske inte är supersmart eller så rolig. Nisse är lite burdus och får många high-five av kepskillar. Jag vet inte riktigt vad jag är. Men det är häftigt att kunna presentera tre olika stilar en och samma kväll. Jag tycker det visar var stand upen står i dag

Vill du säga något om giget i Halmstad?

– Jag vet att det är mycket folk i Tylösand och jag hoppas att så många som möjligt kan ta sig in till stan och se oss. Det kommer nog bli ett och annat skämt om Gessle.

Vad händer annars för din del framöver?

– I höst ska jag ut på en soloturné, Den missförstådda profeten. Det är nästa projekt och jag satsar väldigt hårt på det. Jävla Nollåttor är en förturné till den kan man säga. Sedan ska vi alla tre vara med i SVT-programmet ”Släng dig i brunnen”.

Fler lokala kultur- och nöjesnyheter hittar du här