Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Så gick det för Therese i ”Postkodmiljonären”

Halmstadbon och juristen Therese Ahrling hade chans på miljonvinsten i fredagens avsnitt av ”Postkodmiljonären” i TV4. I slutändan blev det ingen miljon, men en häftig upplevelse och en resa till Liverpool med sonen Filip.

I kväll var det dags för Halmstadbon Therese Ahrling, 38, att än en gång ta plats i ”Postkodmiljonärens” heta stol. Tävlingen inleddes och tog slut med 100 000 kronors-frågan.

– Det blev inte så mycket mer utan jag blev sådär ställd som jag kände mig i det tidigare programmet. Det är en fråga om ett bakverk där jag känner igen benämningen men inte riktigt kan placera den. Det slutade med att jag valde att stanna på nivån som jag stod på sedan i lördags, säger Therese.

Det blev en vinst på 75 000 kronor, hur känns det?

– Jag känner mig nöjd! Den frågan som jag valde att stanna på, kände jag mig osäker på, Den hade jag aldrig vågat chansa på. Det jag är besviken på i efterhand är hur jag disponerade mina livlinor.

För vinstpengarna pratar Therese först om att åka till Sydkorea och ta med sonen Filip. Det kan senare, efter önskemål från sonen, komma att ändras.

– För pengarna hade jag velat ta med min son till Sydkorea, då jag är adopterad därifrån. Det hade varit så häftigt att åka till en plats där alla ser ut som jag. Jag aldrig har varit med om det, berättar Therese.

Men planerna lutar i slutändan mer åt att det blir sonens önskan om att kolla fotboll i Liverpool som blir det aktuella resmålet. Då ska även mormor och farmor få följa med.

– Det lär väl bli Liverpool, dels för att alla föräldrar vet att det är förnuftigt att göra vad barnen vill, men det känns även som ett mer genomförbart resmål än Sydkorea. Det är förhoppningen, säger Therese och tillägger:

– Filip vill att vi ska ta med mormor och farmor som har suttit isolerade nu under pandemin, det var viktigt för honom. Det hoppas vi kunna genomföra, inte i år men i framtiden.

Utöver att få åka på sin vinstresa ser Therese fram emot att få göra saker som vardagen inte har tillåtit under rådande omständigheter. En sådan sak är att få slippa hemmaarbetet.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att börja jobba på ett mer normalt sätt. Att kunna gå till kontoret och få det här sociala och professionella utbytet som man får, istället för att sitta på distans, berättar Therese och fortsätter:

– Jag längtar även efter att få träffa mina kollegor i min sångensemble Mumma. Jag ser framemot att få börja sjunga ihop igen och möta vår fina publik. Det gäller nog alla som har anknytning till nöjesbranschen oavsett om det är som hobby eller jobb.

Den resan som ”Postkodmiljonären” har varit beskriver hon som en upplevelse och en möjlighet att få bidra till underhållning för andra.

– Vinstpengarna spelar inte så stor roll, även om det är kul att vi nu kan se framemot något positivt tillsammans hela familjen. Det är förmånligt att få det mervärdet i utbyte. Men framförallt handlar det för mig om att hitta en meningsfull guldkant där det kan få ett värde för andra, avslutar Therese.

Therese Ahrling

Ålder: 38 år

Ort: Halmstad

Familj: Maken Daniel, sonen Filip 11 år, och hunden Lotta

Yrke: Jurist, arbetar med verksamhetsutveckling på Pensionsmyndigheten

Intressen: Sjunger i Sångensemblen Mumma, kombinera mat och vin, resor, skidåkning, cykla mountainbike