Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Micke Syd gästar historiskt SVT-program

Efter 18 år slutar Suzanne Axell som programledare för SVT:s ”Fråga doktorn”. I det historiska finalprogrammet gästas hon av Micke Syd.
– Jag ser det som en fin sak att jag får vara med i Suzannes sista program.

Det har snart gått fyra år sedan Micke Syd och hans familj lanserade planen på att bygga ett seniorboende i Haverdal. Då berättade han för HP att området funnits i familjens ägo länge, men planen nu är att använda marken för att bygga bostäder åt människor som önskar att bo kvar i området även som äldre. Nu har Gyllene Tider-trummisen Micke Syd blivit inbjuden att gästa SVT:s ”Fråga doktorn”.

– Jag blev uppringd av Suzanne Axell och hon sa att hon gärna ville att jag skulle vara med och prata om min plan kring 55 plus-bostäderna. Hur det har gått samt vad som ligger bakom det, säger han och fortsätter:

– Det är något som varit med mig i livet i tio år nu, och jag tycker att det är fantastiskt kul att det som vi gjort blir uppmärksammat. Sen fick jag höra att det är Suzannes sista program. Att jag får möjligheten att vara med i det ser jag som en fin sak.

LÄS OCKSÅ: Plan klar för Micke Syds seniorboende

Programmet direktsänds i SVT på måndag och är alltså det sista ”Fråga doktorn” med Suzanne Axell. Hon bestämde sig i höstas att sluta efter att ha lett programmet genom 36 säsonger.

– Det känns stort och vemodigt, säger hon.

Suzanne Axell säger att hon fascineras av Micke Syds sätt att våga engagera sig i andra saker utanför musikbranschen.

– Jag är väldigt glad över att han vill komma upp till Umeå och gästa mitt finalprogram, säger hon.

Hon hoppas på att få till ett trevligt samtal som dels kommer att handla om Micke Syds engagemang för de äldre i stort, men också om saker han gått igenom i livet som kanske inte alla känner till.

– Jag tycker att Micke är toppen. Jag har beundrat honom och de andra killarna i Gyllene tider i alla år. Första gången jag såg dem spela var i Brunnsparken i Örebro, 1982. Så jag har varit ett fan under lång tid, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Politiker gav grönt ljus till Micke Syds seniorboende