Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den eventuella nedsläckningen av TV4 för Telenor-kunder har avvärjts. Arkivbild.

Tv-krig avvärjt för 850 000 hushåll

Ett nytt tv-krig var nära att drabba upp emot 850 000 hushåll som är kunder hos Telenor-ägda Canal Digital och Bredbandsbolaget. Tittarna riskerade att mista TV4:s kanaler – tills företagen i sista stund kom överens.

Under tisdagen kom beskedet att TV4-kanalerna skulle släckas ner vid midnatt för Telenors kunder. Bara några timmar innan den stundande nedsläckningen kom parterna överens.

- Jag är glad över att Telenor kom tillbaka till förhandlingsbordet och att vi till slut lyckades nå en överenskommelse som speglar TV4-Gruppens ökade värde. Framför allt är jag glad för våra tittares skull, och att vi kunde undvika att de drabbades, liksom våra annonsörer, säger TV4:s operativa chef Mathias Berg i ett pressmeddelande.

Det nya avtalet parterna emellan innebär att Telenors 850 000 hushåll kommer att kunna se TV4, Sjuan, TV12, TV4 Fakta, TV4 Film och TV4 Guld som vanligt.

Att parterna inte nått en överenskommelse tidigare berodde enligt TV4 på att Telenor ville sänka ersättningen till Bonnier Broadcasting som äger kanalen. På Telenor var man i sin tur förvånade över informationen som TV4 gick ut med under dagen.

- Vi är glada att TV4 och Bonnier valde att komma tillbaka till förhandlingsbordet för att hitta en kompromiss. Men vi är fortsatt lite förvånade över att de valde att gå ut i media. Det var synd att skrämma upp kunderna med något som inte stämmer, säger Jakob Bökman, utvecklingschef på Bredbandsbolaget och fortsätter:

- Vår uppfattning var hela tiden att vi skulle mötas, och det är inget unikt alls att denna typ av förhandlingar drar ut på tiden.