Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Aurelia Dey, här i The National Black Theatre of Swedens uppsättning 'Woza Albert!', är en av artisterna som får bidrag för att ge ut sin musik. Arkivbild.
Aurelia Dey, här i The National Black Theatre of Swedens uppsättning "Woza Albert!", är en av artisterna som får bidrag för att ge ut sin musik. Arkivbild. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Sju miljoner delas ut för musikinspelning

Afrobeats-artisten Aurelia Dey, proggbandet Nynningen och R&B-sångerskan Aida Lae är några av de 120 aktörer som får ta del av de närmare sju miljoner kronor som Kulturrådet fördelar i bidrag till musikutgivning.

Förnyelse, utveckling och hög kvalitet har varit vägledande i Kulturrådets bedömning, samt att musiken når ut både i hela landet och internationellt.

"Barn- och ungdomsperspektiv är också centralt, men den här omgången hade vi förvånansvärt få ansökningar med barn och unga i fokus", säger Isabel Thomson, handläggare vid Kulturrådet, i ett pressmeddelande.

Bidraget delas ut två gånger per år och fördelas brett geografiskt. Årets aktörer är verksamma i 19 av 21 län, även om merparten av dem kommer från storstadsregionerna Stockholm, Skåne och Västra Götaland.