Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kristoffer Triumf tar "Värvet" till Cirkus i Stockholm.

Scensamtal med substans med Kristoffer Triumf

100, 200 och... 300. För tredje, och kanske sista, gången firar Kristoffer Triumf sin podcast "Värvet" inför publik.

Liveshow inför storpublik – är det så man ska fira ett jubileum? Ja, om man heter Kristoffer Triumf och har skapat 300 avsnitt av succén "Värvet"

"Värvet 300" på Cirkus i Stockholm på torsdag blir det tredje jämna jubileet för intervjupodden.

- Tidigare har det blivit jättemysigt, jag ser inte varför det inte skulle bli det den här gången. Det är väldigt kul och jag gillar verkligen scenen, även om "Värvet" kanske inte är det mest scenvänliga formatet i sig, säger han.

Tre gäster

Att anpassa en podd till scenen kräver sina visuella moment. Första gången "Värvet" blev liveshow, när det hundrade avsnittet firades 2013, var Laleh och dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt (M) gäster. Då fick Reinfeldt till exempel bläddra i Triumfs gamla frimärksalbum.

- Det behöver inte vara så väldigt komplicerat, Reinfeldt och frimärksalbumet blev kul i det lilla. Saker kommer att hända den här gången också, säger han och exemplifierar med att "någon trudelutt kommer att spelas".

Det är en av de tre gästerna, tidigare Broder Daniel-stjärnan Henrik Berggren, som har lovat att spela en låt. Berggren får sällskap av artisten Little Jinder och komikern och skådespelaren Henrik Dorsin – tre gäster som passar liveformatet bra och som tillsammans utgör en spännande mix, enligt Kristoffer Triumf.

- Little Jinder är en fantastisk gäst, och hon är dessutom gammalt Broder Daniel-fan om jag fattat allt rätt. Henrik Dorsin kände jag att jag bara måste ha med. Avsnittet med honom har gått väldigt bra lyssningsmässigt och under de sex år jag gjort "Värvet" har han alltid varit aktuell. Och nu kanske mer än någonsin, säger han och syftar på Dorsins medverkan i den pågående, och mycket uppmärksammade, säsongen av satirserien "Grotesco".

Samtal med substans

Det årslånga jobbet med "Värvet 300" har inte skilt sig nämnvärt från arbetet med ett vanligt avsnitt. Triumf gör sin research och ser till att det finns härliga frågor till gästerna, "precis som jag hade gjort i vanliga fall". Slutresultatet hoppas han ska tilltala även den som inte tidigare lyssnat på intervjupodcasten.

- Om man gillar substantiella samtal på scen kan man komma och titta, och sedan leta sig igenom backkatalogen och lyssna på de intervjuer man är allra mest intresserad av, säger han.

"Värvets" grundidé är just ett avspänt samtal mellan Kristoffer Triumf och hans gäst, inspelat i en ateljé i Vällingby. Med publik blir det förstås en annan dynamik och energi, och Triumfs roll blir programledarens. Men kärnan är densamma: att ta gästerna på stort allvar.

Och fortsätta med "Värvet" som podd vill han. Och vem skulle inte vilja det om arbetsbeskrivningen är "oerhört stimulerande, intressant och roligt, och man får vara med om en otrolig mängd fina samtal"?

TT: Har du världens bästa jobb?

- Ja du, frågan är om jag faktiskt inte har det.