Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Initiativtagare. Charlotte Ek Virack, Peter Bengtsson och Rebecca Sellergren sätter upp krogshowen. Hunden Kniven ingår tyvärr inte i föreställningen.

Trio gör krogshow med klurig baklängesmiddag

Det vankas krogshow på lördag på Söderfamiljen, med både sång, sketcher och givetvis en del Halmstadanknytning. Det lovar de tre intiativtagarna, tillika skådespelare i showen.

Inne på Söderfamiljen testar Peter Bengtsson ljudet i headsetmikrofonerna inför repetition. Det kommer bara brus ur högtalarna.

– Det här är min tankefrekvens! Det är ungefär såhär det låter inne i huvudet, skämtar Rebecca Sellergren.

Showen de ska bjuda på heter ”En härlig stund” och har premiär på lördag.

– Det kommer vara en go stämning. Och det är kul för oss att göra något underhållningsbetonat, säger Peter Bengtsson.

– Men också att nå ut med den här sortens scenkonst. Det är safe att gå på trubadurafton för det har man gjort hundra gånger. Här kan man komma och skratta om man vill, eller låta bli om man vill, äta lite. Det är det som är tanken, säger Charlotte Ek Virack.

Trion bakom krogshowen – Rebecca, Charlotte och Peter – fördes samman via Dramalogen, som är ett nätverk med kulturarbetare i Halmstad. Idén att göra en krogshow kom de på i december.

– Men själva processen att skriva och förbereda har tagit två veckor. Vi bestämde datumen tidigt, men tänkte i sann oss-anda att vi skriver showen senare, säger Charlotte.

Till showen blir det en trerätters baklängesmiddag. Vad det innebär är gänget lite hemlighetsfulla kring, men rätterna kommer att serveras i baklänges ordning – efterrätten först och så vidare.

En twist i det hela är att efterrätten ser ut som en efterrätt men kommer att smaka som en förrätt, och vice versa.

Att valet av lokal föll på Söderfamiljen är inget konstigt då stället har rätt atmosfär, enligt gänget bakom krogshowen. Men det blir nog ganska trångt.

– Man tänker att ”Så litet är det inte därinne” och så kommer man hit och ser att det är ännu mindre! säger Rebecca, men de tre tillägger att det inte stoppar dem – snarare tvärtom.

Krogshowen sätts upp tre lördagar under våren: 20 februari, 19 mars och 9 april.

Bild: Jörgen Alström