Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hallå där...

Peter Wahlbeck som i morgon uppträder på stranden i Mellbystrand. Dit kommer även hans son, Waldemar, som gör sin stand up-debut.

Vad kommer du skämta om?

– Lite aktuella grejer som hänt under året och andra ämnen som jag tycker är kul. Jag vill gärna vara lite folkbildande, men inte om politik och kost eller sådant, utan i vardagen. Det är ett pepptalk för livet, lite så fungerar min stand up. Jag tar upp knäppa vardagligheter, som tatueringstrenden – alla inser ju att det kommer se rent förjävligt ut när de kommer upp 70-årsåldern, som att kroppen är fylld med massa blåmärken.

Din son Waldemar gör debut på stand up-scenen.

– Ja min 14-årige son Waldemar vill gå i sin fars fotspår och hålla på med stand up-comedy.
Vilka tips får han av dig?

– Att man måste ha olika stödord och fasta mål i sin berättelse, och man får inte prata för fort. Allting handlar ju om att behärska sin nervositet, det är grunden i stand up. Alla skrattar inte hela tiden och då får man inte stå och tänka på annat eller bli nervös. Sedan ser jag till att han utnyttjar sin ålder, att han låter lite lillgammal. Det blir ju väldigt kul om en 14-åring säger "ni vuxna är så fixerade vid sex".

Har ni samma humor?

– Ja det har vi faktiskt. Alla mina barn och kompisar har samma humor. Vi skrattar rätt mycket åt dumskallar som gör korkade prylar i politiken eller i vardagen.

Vad händer annars för dig i sommar?

– Jag har ett tiotal stand up-jobb. Jag ska även upp till Stockholm och göra gig på 50-, 60-årskalas och bröllop – det är fans som har bokat mig. 25 augusti har jag konstutställning på ett företag och jag håller även på att redigera en talk show. Sedan är det småungar som ska underhållas och en gräsmatta som ska klippas.