Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rockräven Rod Stewart spelar i Stockholm. Arkivbild.

Rod Stewart vägrar sluta: Jag älskar det

Fyra spelningar i veckan, i fyra länder – varför inte? Den Sverigeaktuelle rocklegendaren Rod Stewart, 74, har inga planer på att sakta ner.

Den brittiske rocksångaren Rod Stewart besöker snart Stockholm med sin turné "Rod Stewart live in concert". Och om man frågar artisten själv så råder ingen tvekan om att det blir en bra spelning.

- Det kommer att bli en färgsprakande, livlig, väldigt sexig show och två timmar av låtarna som folk vill höra. Och mycket mer. Det kommer att bli fantastiskt, som det alltid är, säger Rod Stewart.

Många låtar har det blivit under karriären. Faktum är att Rod Stewart i höstas gav ut sitt 30:e studioalbum "Blood red roses".

- Det smög sig bara på. Det var efter att plattan hade släppts som jag insåg att det var det 30:e studioalbumet. Jag har inga känslor angående det alls. Det är bara ett nummer för mig, säger Rod Stewart.

"Alltid gillat Willie Nelson"

Han har i nuläget inga planer på ett nytt album. Men om andan faller på framöver blir det nog covers av country och folk.

- Jag har alltid gillat Willie Nelson, han är en av mina favoriter. Men jag har inte startat ännu, det är bara en tanke.

Rockstjärnan Rod Stewart är kanske mest känd för låtar som "Maggie May" och "Da ya think I'm sexy". Efter en kort tid i bluesbandet The Dimensions 1963 gick Stewart med i Long John Baldry and his Hoochie Coochie Men (som senare bytte namn till Steampacket). Det var dock först när han blev medlem i The Jeff Beck Group 1966 som karriären tog fart på allvar. Att den skulle vara i över 50 år var inget han vågade drömma om.

- Nej, när jag började spela med Long John Baldry var jag runt 16–17. Jag trodde att det skulle vara i några månader och att jag skulle ha roligt och tjäna ihop lite pengar och köpa en bil. Jag kunde inte ana att det skulle vara så här länge.

"Behöver inte pengarna"

Rod Stewart har varit en älskad rocksångare och liveartist sedan dess. Och bilar har han haft råd med. Men livet på vägarna har förändrats en del för 74-åringen. Det blir inte lika vilt som när han var i 20- och 30-årsåldern. Men några planer på att sluta har han inte.

- Jag uppskattar det verkligen. Annars hade jag inte fortsatt. Jag behöver inte pengarna, fast jag hade inte gjort det gratis heller, säger Rod Stewart och fortsätter.

- Jag ser verkligen fram emot att repa. Det är som att umgås med en grupp kompisar. Alla i bandet är goda vänner och vi har kul tillsammans.

Ständig kavaj-jakt

När han nu kommer till Stockholm den 16 maj är det med ett tolv man starkt band, 6 kvinnor och 6 män. Rod Stewart utlovar en scenshow utöver det vanliga, med riktigt snygga scenkläder. Och, naturligtvis, extravaganta och glittriga kavajer. Något som blivit ett signum för rockstjärnan.

- Jag är alltid på jakt efter en snygg kavaj. Jag lät sy upp några speciellt för den här turnén, riktigt bra kavajer och byxor också. Så har det alltid varit. Det är en del av showbusiness.

Rod Stewarts senaste Sverigespelning var i Göteborg 2017. Men Stockholm är dock en favorit för artisten, som under några år på 70-talet var ihop med den svenska skådespelaren Britt Ekland.

- Det är en härlig stad. Den är så vacker med allt vatten och jag ger mig alltid ut på sjön när jag är där. Det är en av Europas finaste städer.

TT: Gillar du Stockholm mer än Göteborg?

- Åh, det tänker jag inte svara på. Jag har haft fantastiska konserter i Göteborg.

Pengarna tillbaka

Rod Stewarts nuvarande turné håller på till i december, med ett kort avbrott för några framträdanden i Las Vegas där stjärnan har en återkommande show med alla sina hits. Vilka låtar publiken kommer att få höra i Globen vill rockräven inte avslöja. Han har heller ingen egen favorit.

- Jag kan inte välja bara en. De får höra alla låtar de vill höra, plus några överraskningar. Det kommer att vara en underbar show det garanterar jag. Jag ger tillbaka pengarna om de inte gillar den.