Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

”Robinson-Nicoline” om coronakrisen i Los Angeles

Nicoline Artursson från Halmstad bor i Los Angeles och följer sina skådespelardrömmar. Hon berättar hur Hollywood och filmstjärnorna påverkas av coronaviruset. Hela delstaten Kalifornien försätts i karantän, och Nicoline meddelar att hon akut måste försöka ta sig till Sverige.

Nicoline Artursson från Vilshärad vann Miss Sweden 2011 och var deltagare i ”Robinson” 2018. Sedan en tid tillbaka bor hon i Los Angeles och har nyligen fått sitt amerikanska arbetsvisum, efter att ha tagit examen från skolan UCLA.

Nicoline i karantän i Los Angeles

Coronaviruset slår hårt mot USA. Nu står det klart att delstaten Kalifornien mer eller mindre försätts i karantän. Guvenören Gavin Newsom beordrar att uppåt 40 miljoner invånare ska stanna hemma, utom om de tvingas ut i nödvändiga ärenden.

– Det är kaos. Gatorna är tomma, det är absolut inget folk ute. Alla gym och träningsstudios som jag tränar på är stängda. I vissa matbutiker är det långa köer med folk som ska handla. Nu senast på Whole Foods var i princip allt slutsålt. Helt otroligt att det inte fanns en enda matvara kvar nästan, meddelar Nicoline.

Längtar efter sin hund

Drastiska åtgärder tas till för att minska smittspridningen av coronaviruset.

– Jag måste akut ta mig hem till Sverige och vara på hemmaplan tills jag får åka tillbaka igen till Los Angeles – när det blir möjligt att jobba och leva som vanligt.

Nu är det otroligt allvarligt och det blir snabba puckar att ta sig härifrån. Det här hade jag inte föreställt mig.

Hur påverkas du och din karriär inom tv/film av detta?

– Det som är tungt är att allt är så oklart. Ingen får vara på sina jobb – och mitt yrke går i stort sett ut på att vara på jobbet. Ibland är det hundratals människor på plats på en filminspelning. Det enda jag kan göra dessa tider är att fortsätta vara kreativ, aktiv och tänka positivt.

Känner du dig rädd för viruset?

– Rädd skulle jag inte säga, man vill ju aldrig bli sjuk oavsett, men det är mer en känsla av att jag helst av allt skulle vilja vara med min familj och lilla hund extra mycket just nu.

Läs mer: Nu är Nicoline Artursson och Nick Söderblom redo för ”Robinson 2018”

Läs mer: Robinson-Nicoline: ”Målet var att vinna så det var jäkligt surt”

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här