Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malin Stehn.

Roman där musiken har en viktig roll

Böcker ung

Malin Stehn: ”Ibland vill man inte gärna gå in fast regnet öser ner” (Opal)

Lovisa lever för Ricky, ”Idol”-deltagaren som gjort kometkarriär. Trots att de aldrig träffats är Lovisa övertygad om att Ricky kommer att förstå, han kommer att lyssna. Och Lovisa behöver någon som lyssnar.

Hemma är allting kaos sedan Lovisas mamma blev sjukskriven för utmattningsdepression och i skolan går det inte heller särskilt bra.

Hennes gamla kompis pratar knappt med henne längre och läxorna känns helt omöjliga. Och ovanpå alltsammans verkar hon vara förföljd av sin töntiga granne Simon. Fast honom kan hon kanske ha lite nytta av trots allt.

Musiken spelar en viktig roll i Malin Stehns ungdomsroman ”Ibland vill man inte gärna gå in fast regnet öser ner”.

Det är musiken som tröstar Lovisa när hon är nere, det är musiken som gör att hon orkar med när mamma stänger in sig i gästrummet i flera dagar i sträck och knappt ens kommer ut för att äta.

Malin Stehn beskriver Lovisas frustration och oro på ett mycket övertygande sätt, hur hon pendlar mellan att avsky sin mamma och bekymra sig för henne.

Som vanligt finns skulden där, och maktlösheten. Hur hon än gör blir det fel. Men det finns också hopp i boken. Lovisa upptäcker inte bara nya sidor av andra utan även av sig själv och hon inser att hon klarar mycket mer än hon först trott.

Språket har bra flyt och jag dras in i handlingen. Små saker skapar stor spänning och jag vill verkligen veta hur det går.

Jag känner för Lovisa, och framförallt med Lovisa, och mitt i allt det allvarliga finns det fortfarande plats för fnissningar och rodnad.