Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Deltagarna i "Så mycket bättre" 2019 anländer till Visby flygplats. Årets medverkande är bland andra Petter, Magnus Uggla och Linda "Miss Li" Karlsson.

Petter framme på Gotland: "Väldigt nervöst"

De första deltagarna har anlänt till Gotland för inspelningen av "Så mycket bättre". Programmet firar tio år med en speciell jubileumssäsong. En av dem som är på plats är Petter.

Petter ska tillsammans med Miss Li och Magnus Uggla vara den fasta punkten i huset under de tio dagarna som inspelningen pågår. Formatet skiljer sig alltså från de tidigare säsongerna, i år väntas hela 14 artister medverka. Plus överraskningar.

- Det blir ett helt annat schema, det kommer att komma in folk och ut folk. Det enda vi vet är att jag, Linda och Magnus är någon sorts ankare under hela perioden, säger Petter.

Blöta strumpor

Dagen började något kaosartat för rapparen som knappt hunnit landa på Visby flygplats innan den ena väskan var borttappad. Dessutom dök han upp med ett par blöta stumpor i handen.

- Jag har ju inte hunnit med allt så jag har liksom tvätten med mig. Jag slet ur den sista tvätten i morse och har suttit och försökt torka den på planet, säger Petter.

Magnus Uggla tog det lugnare. Iklädd svart hatt, solglasögon och läderjacka levde han upp till sinnebilden av en rockstjärna. Men även veteraner kan bli nervösa.

- Det känns både kul och jobbigt, säger Magnus Uggla

- Jag försöker skaka av mig den förra omgången som jag var med i och försöker se det här som något helt nytt.

"Bara lugn"

Magnus Uggla medverkade i den tredje säsongen av "Så mycket bättre" 2012. Hans tolkning av Olle Ljungströms ”Jag och min far” blev en stor hit, så visst finns det förväntningar att leva upp till.

Miss Li var med samma år som Magnus Uggla och gjorde en bejublad tolkning av Pugh Rogerfeldts ”Här kommer natten". Den här gången tycker hon mest det känns lustfyllt att vara med i programmet.

- Nu kan man rätta till alla fel som man gjorde sist. Nej, jag känner mig bara chill. Förra gången var jag ganska mycket gröngöling och det var nervöst, nu känner jag mig bara lugn och det ska bara bli kul. Så det känns väldigt bra, säger Miss Li.

TT: Kommer du stå ut med Magnus Uggla och Petter i tio dagar?

- Vi har ju hängt ganska mycket. Uggla var jag med här för sju år sedan, så det kommer gå. Petter, vi får ju se. Han står här med sin blöta tvätt.

"God mat och dricka"

De två första artisterna att anlända, utöver "ankarna", är Orup och Jill Johnson.

- Även om det är pirrigt så är det tre väldigt isolerade dygn i musikens tecken. Med väldigt mycket god mat och god dricka och mycket garv, så jag är lite barnsligt förtjust och glad i dag, säger Jill Johnson.

"Så mycket bättre" får premiär till hösten i TV4.