Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Guillermo del Toro. Arkivbild.

Netflix-Pinocchio nästa för del Toro

Ett halvår efter Oscarsvinsten för "The shape of water" ger sig nu Guillermo del Toro i kast med nästa projekt. Den hyllade mexikanske regissören ska göra en ny version av "Pinocchio" direkt för Netflix.

Den nya versionen blir en animerad musikal i så kallad stop-motion-teknik, och del Toro såväl regisserar som skriver och producerar filmen. Den utspelar sig i Mussolinis Italien på 1930-talet, och inspelningarna drar i gång senare i höst.

"Ingen konstform har influerat mitt liv och mitt arbete så mycket som animationen, och ingen enskild historisk figur har haft så stark personlig påverkan på mig som Pinocchio", säger del Toro i ett uttalande som Variety tagit del av.

Den ursprungliga historien om trädockan som vill bli människa och som får längre näsa varje gång han ljuger skrevs av den italienske författaren Carlo Collodi 1881.

Netflix och Guillermo del Toro har tidigare samarbetat med serien "Trolljakten" som kom 2016. Bland hans tidigare filmer finns "Pans labyrint", "Barnhemmet" och "Crimson Peak".