Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nathalie Brydolf var den som fick lämna "Idol". Arkivbild.

Nathalie Brydolf fick lämna "Idol"

Idoldeltagarna fick draghjälp under fredagsfinalen av redan etablerade artister. Men det hjälpte inte Nathalie Brydolf – som fick lämna efter att ha framfört Maroon 5:s "Sugar" tillsammans med Benjamin Ingrosso.

Ännu en tjej fick lämna "Idol". Nu är Kadiatou Holm Keita den enda kvinnliga deltagaren kvar i tävlingen. Det var en märkbart förvånad Nathalie som fick beskedet efter att det stod mellan henne och William Strid, som hängde löst förra veckan. Men Nathalie var vid gott mod och gav en eloge till sin duettpartner Benjamin Ingrosso.

- Jag är jätteglad att jag fick göra den här sista veckan med Benjamin, sade hon.

Juryn berömde deras framträdande och Alexander Kronlund, som enligt Nathalie Brydolf varit lite sval inför hennes framträdanden tidigare, gav henne en eloge för sången.

- Du sjunger som absolut bäst på höjden, men fan vad bra du var i de svårare partierna, sade han.

"Perfekthetens slaveri"

Kishti Tomita tyckte däremot att Nathalie skulle växa av att släppa på sina höga krav.

- Du börjar kliva ut lite, men du lider fortfarande av något som jag kallar perfekthetens slaveri. Du behöver lite mer skit under naglarna, sade Kishti.

Sjöng med Mariette

Den första att röstas vidare av tv-tittarna var William Segerdahl, som framförde låten "Shallow" från filmen "A star is born" med Lady Gaga och Bradley Cooper tillsammans med forna "Idol-deltagaren" Mariette.

- Du är som allra bäst när det är duett-tema. Jag tror att den kvinnliga närvaron på scen ger dig självförtroende och styrka. Du skiner igenom på ett helt annat sätt, tyckte Nikki Amini.

I övrigt gjorde Kadiatou ett bejublat framträdande med Felix Sandman, Bragi Bergsson och William Strid sjöng ihop med före detta "Idol"-deltagarna Hanna Ferm och Wiktoria och Sebastian Walldén med norska stjärnskottet Astrid S, som också uppträdde med en låt under röstningen.